Categories: Noticies de Societat

El curs escolar arrenca a Tarragona

La Guàrdia Urbana dobla els centres educatius amb presència a les entrades i sortides de l’alumnat

  • El curs escolar 2018 – 2019 arrenca aquest dimecres, 12 de setembre, amb les nou llars d’infants municipals gestionades, per primera vegada, de forma directa per l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).

Aquest curs les llars d’infants de l’Arrabassada i Bonavista, fins ara gestionades de forma indirecta, en concret per la Fundació Santa Tecla, s’afegeixen a les altres set llars d’infants municipals que ja tenien gestió directa: El Ninot, la Taronja, Cèsar August, El Miracle, El Serrallo, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador.

Les llars d’infants arrencaran amb 583 de les 619 places ocupades, xifra que suposa un 94,2 %. Aquests centres disposen d’una plantilla de 101 persones treballadores. Si es té en compte les nou llars d’infants, hi ha una ràtio de 6 alumnes per cada professor/a. En total, si es té en compte el professorat de l’Escola Municipal de Música, l’Escola d’Adults, conserges, personal d’administració i altres treballadors l’IMET gestiona aquest curs una plantilla de 220 persones, 153 de les quals treballadors i treballadors de serveis educatius.

D’altra banda, l’Insitut Municipal d’Educació continuarà desenvolupant aquests curs els objectius estratègics marcats per al període 2017-2019. Així doncs, algunes de les prioritats per l’IMET per al nou curs escolar són:

·         Reforçar l’èxit educatiu i escolar per a tothom, per garantir la inclusió, la cohesió, la consolidació dles valors cívics i de l’equitat i la igualtat d’oportunitats per a tota la comunitat educativa. En aquest sentit s’ha encarregat un estudi a tècnics especialitzats de la Universitat Autònoma de Barcelona per obtenir un diagnòstic complet de l’escolarització a Tarragona els nivells educatius d’educació infantil, primària i educació secundària. Aquesta anàlis abordarà qüestions com la distribució de l’alumnat per centres en funció de les seves característiques socioeconòmiques i culturals o les pautes d’elecció escolar de les famílies, entre d’altres. D’altra banda, també s’amplia el Pla Educatiu d’Entorn per poder acompanyar projectes educatius de centre en aquells entorns més vulnerables.

·         La millora dels centres educatius. Una de les propostes que es vol impulsar durant el curs és la creació d’una comissió del Consell Escolar Municipal amb diferents agents i conselleries entre d’altres participants, per activar els camins segurs, que facilitin els accessos segurs de la comunitat educativa als centres i millorin la mobilitat a la ciutat.

·         Millora en la gestió, comunicació i serveis

·         Treball en xarxa. En aquest curs es vol donar un impuls especial als projectes en col·laboració amb empreses municipals, alguns dels quals ja han començat: amb SERFUMT (formació al professorat en gestió del dol), amb EMATSA (projecte Aqua) i amb l’EMT (sensibilització per a la utilització del transport públic). Es treballa per afegir més empreses i programes.

Més presència de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana dobla els centres educatius amb presència a les entrades i sortides de l’alumnat.

Tradicionalment la Guàrdia Urbana ha donat servei a 9 centres escolars que presenten un major risc per a la seguretat viària. Partint de la voluntat d’ampliar la cobertura als centres escolars, aquest curs es  prestarà un servei intermitent a altres 9 col·legis. D’aquesta manera, aquest curs 2018-2019 es prestarà de forma alterna servei a 18 centres educatius.

Els 18 centres escolars de la ciutat amb presència de la Guàrdia Urbana a les entrades i sortides són: Arrabassada, Bonavista, Carmelites, Els Àngels, El Carme, Escola Torreforta, Joan XXIII, La Salle, La Salle Torreforta, Lestonnac, Pax, Ponent, Pràctiques, Saavedra, Sagrat Cor, Sant Domènec, Sant Pau i Teresines

La planificació del curs escolar també preveu que, fins a la instal·lació d’una pilona hidràulica al carrer Armanyà, els agents també oferiran una presència continuada als voltants de l’escola Pau Delclòs per evitar que la presència de vehicles entorpeixi l’entrada i sortida de l’alumnat.

Com a complement a la vigilància de l’entorn dels centres, la GU, a través de la Unitat d’Educació Vial dona classes als col·legis, amb l’objectiu d’aconseguir actituds favorables a la seguretat viària per part dels actuals vianants i futurs conductors, contribuint així a la seva seguretat i la de la resta d’usuaris.

Els centres als quals s’imparteixen les classes són:

•              19  Instituts (1er. d’ESO)

•              32 Centres de Primària (de 1er. a 6è)

•              33  Centres d’Educació Infantil (P-5)

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago