Donen d’alta els menors atesos en un càmping de Roda de Berà i es descarta que sigui un cas d’intoxicació alimentària

Els afectats, 11 joves francesos d’entre 13 i 14 anys, presentaven un quadre de fatiga, mareigs, taquicàrdies i ansietat

ACN Barcelona .- Els 11 menors francesos d’entre 13 i 14 anys atesos per malestar en un càmping de Roda de Berà (Tarragonès) ja han estat donats d’alta de l’hospital al llarg d’aquest dissabte i es descarta que es tracti d’un cas d’intoxicació alimentària. L’avís del succés es va rebre ahir divendres a la nit al càmping Arc de Barà, situat al quilòmetre 1.182 de l’N-340. Tot i que en un primer moment es va parlar d’una possible intoxicació pel menjar, tot apunta que el malestar dels nois podia ésser provocat per una barreja de cansament per exercici físic i cop de calor. “No tenien símptomes de vòmits, ni diarrees, ni malestar a la panxa. Presentaven un quadre de fatiga, mal de cap, mareigs, taquicàrdies i respiracions molt fortes”, ha assenyalat a l’ACN la responsable del càmping Arc de Barà, Sara Rubio, que ha precisat que alguns dels nois –d’un grup de 47 nens i 11 monitors- ja es trobaven malament abans de sopar al recinte del càmping.
“Van arribar cap a les 14.30 hores de divendres i es tracta d’un casal de colònies esportives provinent de França que fa dies que durava”, ha comentat Rubio. “Tenien un sopar concertat a les 20 hores però van arribar a les 21.15 hores, una hora i mitja més tard, precisament perquè hi havia diversos nens malalts, principalment amb marejos i mals de cap”, ha continuat la responsable del càmping Arc de Barà. “Se’ls va servir el sopar i van seguir posant-se nens malalts, per això es va trucar als serveis d’emergències i van arribar fins a 5 ambulàncies del SEM”, ha comentat Rubio. Deu dels nens van ser evacuats en estat lleu als hospitals de Joan XXIII, Santa Tecla i el Vendrell, mentre que un onzè nen va ser donat d’alta ‘in situ’ al càmping. “Avui el Joan XXIII s’ha posat en contacte amb nosaltres i ens ha descartat que sigui un cas d’intoxicació alimentària”, ha precisat la responsable del càmping Arc de Barà.