Dol en un Reus commocionat

Concentració silenciosa devant l'Ajuntament. CEDIDA

Reus continua commocionat pel salvatge crim al seu domicili de Kelly, una jove que no havia complert la majoria d’edat i que estudiava quart d’ESO a l’Institut Salvador Vilaseca de Reus

Tot just han passat deu dies des que el Jutjat de Violència sobre la Dona de Tarragona enviés a presó sense fiança el presumpte agressor d’una dona a la qual va llançar pel balcó des d’un tercer pis al barri tarragoní de Bonavista. Mentre la víctima segueix recuperant-se de múltiples traumatismes i fractures a l’hospital Joan XXIII, Reus ha patit un altre terrible succés amb el mateix patró tot i que amb els papers canviats: va ser l’assassí el que es va precipitar al buit des d’un cinquè pis després de acabar amb la vida de la seva parella.

Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant el possible mòbil de l’assassinat a mans de la seva parella, Mauricio, també molt jove -de 19 anys- i natural de la República Dominicana. Kelly, nascuda a Equador, havia viscut de petita a Itàlia abans de traslladar-se a Reus amb la seva mare, que dimecres va patir un fort xoc nerviós en conèixer la tràgica notícia i va requerir assistència mèdica.. Fonts de l’entorn familiar han declarat que ningú podia imaginar una cosa semblant, i menys l’extrema violència utilitzada per l’assassí abans de tirar-se pel balcó. Segons fonts pròximes a la investigació, el cadàver va aparèixer degollat, pràcticament decapitat.

La policia va ser alertada per telèfon que hi havia una persona greument ferida a la calçada després llançar-se des d’un balcó. Un cop avisats els serveis d’emergència per socórrer-, en pujar a l’habitatge des d’on s’havia produït la caiguda per tal de realitzar les comprovacions pertinents, els agents es van trobar amb una escena d’extrema violència, amb la quesembla ser la cinquena dona assassinada en aquest 2019, la primera a Catalunya.

La policia de la Generalitat pretenia interrogar el presumpte assassí, que va quedar malferit després de la seva temptativa de suïcidi, però finalment va morir a les poques hores d’arribar a l’hospital Joan XXIII de Tarragona en estat crític. Al veïnat mai havia sentit baralles, sorolls ni indicis de maltractament en l’5ºA, el pis que compartien al carrer Argentera. No eren molt coneguts entre el veïnat, ja que feia pocs mesos que s’havien mudat al número 14.

Amics i companys del centre també van necessitar ahir suport psicològic abans d’acudir a la concentració de repulsa convocada a la capital de la comarca del Baix Camp. La directora de l’Institut Salvador Vilaseca, Montse Plans, va llegir un manifest en què ha tractat d’expressar el terrible impacte de la notícia: “Avui tot ha canviat en el nostre centre; com a societat no podem acceptar cap forma de violència o de domini; Kelly tenia dret a viure, tots tenim dret a viure en llibertat i sense por “.

L’Ajuntament de Reus, per acord de tots els portaveus dels grups municipals amb representació, ha decretat avui dia de dol oficial. A la pràctica, es suspenen tots els actes institucionals de demà divendres i la bandera del consistori lluirà un crespó negre. Tant a Reus com a Tarragona se van celebrar ahir concentracions silencioses de rebuig a la violència de gènere.