Es destinaran 4,8 MEUR a restaurar el Celler Noucentista de Vila-seca

L’Ajuntament de Vila-seca i el Govern destinaran 4,8 MEUR a restaurar el Celler Noucentista

Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020
ACN Vila-seca .- L’Ajuntament de Vila-seca (Tarragonès) i el Govern de la Generalitat destinaran 4,8 milions d’euros a la restauració del Celler Noucentista del municipi tarragoní. L’alcalde, Josep Poblet, ha presentat aquest dilluns el projecte al Jardí del Castell de Vila-seca, en un acte que ha comptat amb la participació de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. Del total del pressupost el Govern en finançarà 2 milions a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Segons Poblet el projecte permetrà “recuperar un edifici referent del cooperativisme impulsat per la Mancomunitat de Catalunya a principis del segle XX i que té a la demarcació de Tarragona un dels seus epicentres clau”.

Poblet ha recordat que l’edifici, estructurat en una sola nau de més de 25 metres d’ample, és únic a Catalunya i va ser projectat per Pere Domènech i Roura, fill de Lluís Domènech i Montaner, l’any 1919.

De la seva banda, la consellera Borràs ha destacat que el projecte “és dels més ambiciosos i més importants d’entre tots els que rebran subvencions FEDER” i ha considerat que l’Ajuntament “ha fet una bona feina, amb un bon projecte” que permetrà la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural del municipi.

Segons l’alcalde, el nou espai projectat tindrà un “marcat caràcter sociocultural” i “transformarà l’illa urbana on està ubicat”, cosa que permetrà “donar un nou punt de centralitat a l’estructura urbana del municipi”. “S’articularà un espai dedicat a la història i al coneixement, a la cultura, al turisme i a la projecció de la ciutat, amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat de la nostra oferta turística local”, ha afegit.