Cs i PPC presenten al TC un recurs d’empara contra la reforma del reglament del Parlament

Roldán i Levy diuen que els independentistes volen “fer callar” l’oposició

ACN Madrid .- Els grups parlamentaris de Cs i PPC han presentat aquest dilluns al migdia un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) en contra de la reforma del reglament del Parlament. La diputada de Cs Lorena Roldán ha assegurat que la “reforma mordassa” impulsada per JxSí i la CUP “silencia l’oposició” i fa que es vulnerin els drets dels diputats. Per Roldan, els grups independentistes fan “trampes” i “canvien les regles del joc a mig partit” perquè saben que el van perdent. Al seu torn, la diputada parlamentària del PPC i vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, també ha opinat que els independentistes volen “fer callar” l’oposició.

Levy ha afegit que el Govern no pot situar Catalunya en una “democràcia d’extraradi”, i ha argumentat que el recurs d’empara al TC té l’objectiu de “protegir” els catalans de la “baixa qualitat democràtica” que es vol imposar. “No ho aconseguiran, interposarem tots els recursos democràtics, legals i jurídics perquè els independentistes no imposin la seva llei”, ha assegurat la diputada. A més, Levy ha lamentat que el PSC no s’hagi unit a Cs i al PPC en el recurs presentat aquest dilluns: “Ens hauria agradat que s’haguessin unit per protegir els catalans”.

El govern espanyol també va recórrer -divendres passat- la reforma del reglament del Parlament al TC, a través d’un recurs d’inconstitucionalitat. De fet, s’espera que el Constitucional accepti a tràmit, aquesta mateixa tarda, el recurs de l’executiu de Mariano Rajoy, després d’una reunió extraordinària del tribunal.