Comença la construcció de la nova piscina i el complex esportiu de Tortosa

Les obres s’executen per 4,82 MEUR i tindrà llesta la primera fase al mes d’octubre de 2018

ACN Tortosa .– L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat aquest dilluns les obres de construcció de la nova piscina i complex esportiu. El projecte va quedar aprovat de manera definitiva en el ple extraordinari del passat divendres i el signen els arquitectes Ferran Bonanza i Òscar José. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Benito Arnó e Hijos SAU per un import de 4.823.939 euros (IVA inclòs). El termini d’execució de les obres és de 19 mesos -15 mesos per a la nova piscina coberta- i es dividiran en dues fases per poder mantenir el servei públic a l’actual piscina. El nou edifici, amb un disseny d’òptim nivell d’eficiència energètica, tindrà més de 6.000 metres quadrats, distribuïts en dues plantes. La planta baixa estarà formada per la piscina, vestidors, zona d’spa, cafeteria, àrea d’administració i atenció al client. També s’ho faran quatre pistes de pàdel amb espai per instal·lar graderies desmuntables. A la primera planta s’ubicarà la zona esportiva.
La nova piscina de Tortosa es construirà en la primera fase de les obres, que tindrà una durada de 15 mesos. Es faran els dos vasos de piscina, el conjunt de vestidors de grups i tota la zona de serveis comuns: la recepció, els vestidors tècnics, les graderies, els espais de manteniment o el magatzem, entre altres. La segona fase, que s’allargarà 4 mesos, serà per enderrocar l’actual piscina coberta on es faran nous vestidors i pistes de pàdel.

El complex tindrà dues zones clarament diferenciades, la zona d’aigües i la d’activitats dirigides. També es reordenaran els accessos al conjunt de les instal·lacions esportives, que se seguirà fent des de l’avinguda de l’Estadi, amb un passeig central que redistribuirà als usuaris i visitants a les diferents instal·lacions esportives del complex (piscina, velòdrom, camp de futbol, pista d’atletisme, pavelló poliesportiu i oficines de Tortosasport).

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha assistit a l’inici de les obres, s’ha mostrat convençut que “serà una molt bona instal·lació” que complementarà el complex esportiu de Ferreries, on també el proper mes de juliol es preveu licitar la renovació de la gespa del camp de futbol. L’alcalde ha demanat comprensió per les restriccions intermitents del trànsit que es requeriran durant els treballs per facilitar l’entrada i sortida dels camions.

Els detalls tècnics
El nou edifici incorpora en el seu disseny un òptim nivell d’eficiència energètica, integra tot el programa funcional amb espais interiors que busquen potenciar la transparència i la llum natural. La planta baixa estarà formada per la piscina, vestidors, zona d’spa, a més de la cafeteria, àrea d’administració i atenció al client. Pel que fa a la piscina, el conjunt estarà format per 2 vasos, un de principal de 10 carrers de 20×25 metres, amb una profunditat de 1,80 m, i un altre de complementari de 6×12,50 metres d’una profunditat màxima de 1,20 metres, amb zona humida-wellness en el seu perímetre i circuit d’aigües, bany de vapor, sauna, dutxes bitèrmiques, etc. Dins d’aquest espai hi haurà una zona d’observació situada en un dels extrems de la piscina, amb una graderia amb capacitat per a 240 espectadors. La zona d’aigües estarà connectada a l’exterior a través d’una obertura que donarà a una zona enjardinada.

Pel que fa als vestidors, n’hi haurà 6 (4 de grups i 2 de col·lectius), a banda dels d’àrbitres, infermeria i zona de dutxes. Aquests vestidors donaran servei no només als usuaris de la piscina, sinó també als del gimnàs i activitats de la planta superior. La planta baixa es completa amb quatre pistes de pàdel amb espai per instal·lar graderies desmuntables d’una capacitat de fins a 150 seients.

A la primera planta s’ubicarà la zona esportiva, formada per una sala fitness-cardio i tres sales polivalents per a activitats dirigides complementàries, amb visió sobre el volum principal de vasos de piscina.