Colau garanteix l’acord amb la Generalitat pels locals a Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, posant davant les càmeres a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat abans de reunir-se el 5 de febrer del 2016 (horitzontal)

 

Colau garanteix que l’acord amb la Generalitat sobre els locals de l’1-O no contradiu l’informe del secretari municipal

L’alcaldessa assegura que es preserva la institució de l’Ajuntament i els treballadors municipals
ACN Barcelona .- L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha volgut concretar explícitament l’acord que han subscrit Ajuntament i Generalitat sobre els locals de l’1-O però en tot cas ha assegurat que les fórmules que s’han trobat “no entren en contradicció ni amb el que pensa Jaume Collboni ni amb l’informe del secretari municipal”, que alertava que la cessió d’espais municipals vulneraria el TC i podria comportar conseqüències penals. En aquest sentit, Colau s’ha limitat a dir que el pacte compleix amb dues premisses: garanteix la participació en el màxim nombre de locals i alhora “preserva la institució de l’Ajuntament i els treballadors municipals”. El govern municipal ja fa dies que recorda que el 70% dels locals que hi ha a Barcelona són de la Generalitat. De fet, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha estat més clar i ha assegurat que l’Ajuntament no cedirà cap espai.

Abans de participar en un acte aquest vespre, Colau ha recordat que la setmana passada va demanar a la Generalitat que aclarís quina estratègia tenia per protegir els funcionaris municipals i la institució, les dues condicions sine qua non que el govern municipal va apuntar des del principi. A partir d’aquí van començar converses a tots els nivells i aquest dijous s’han tancat les fórmules perquè a Barcelona es pugui votar l’1 d’octubre complint amb les premisses apuntades per l’alcaldessa.

“Estem molt contents de poder anunciar que s’han trobat les fórmules per fer possible que aquesta participació es podrà fer amb tota normalitat, però sense posar en risc els treballadors municipals o la institució”, ha indicat.

No ha volgut aclarir quines són aquestes fórmules, però el seu segon tinent d’alcaldia, el socialista Jaume Collboni, ja ha dit via Twitter que no se cedirien locals municipals, d’acord amb l’informe del secretari municipal.

Ha insistit que ella no pot donar més detalls, perquè “qui convoca és la Generalitat”, però en tot cas sí que ha indicat que l’acord no entra en contradicció amb l’informe del secretari, que avisa que cedir locals suposaria vulnerar el TC i podria comportar conseqüències penals.

Cal recordar que aquesta mateixa setmana, la consellera d’Educació va assumir les funcions del president del Consorci d’Educació, i això situa en el punt de mira les escoles i instituts. També el govern municipal s’ha encarregat de recordar que el 70% dels espais que hi ha a Barcelona són de titularitat de la Generalitat.