Categories: Noticies de Politica

CCOO i UGT fan una crida a participar en la “mobilització feminista”

Javier Pacheco i Camil Ros anuncien que l’aturada laboral de dues hores ja compta amb més de 500 adhesions d’empreses i d’un centenar d’ajuntaments i consells comarcals

Redacció.- CCOO i UGT han fet una crida a participar en la “mobilització feminista” d’aquest dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona, perquè sigui un “dia històric” en la lluita per a la igualtat entre homes i dones en la societat. El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha descrit la vaga de “símbol” de “confluència de lluites” i ha remarcat que els sindicats de classe fan seva, amb la convocatòria de vaga laboral, la “lluita contínua del moviment feminista” perquè cal “transformar-la en drets”. D’altra banda, el secretari general d’UGT, Camil Ros, ha defensat l’aturada de dues hores -en contraposició a la de tot el dia que han convocat sindicats minoritaris- perquè la veuen “més factible”. Encara que Ros ha demanat que tothom secundi “a alguna de les convocatòries” -i també a la vaga estudiantil, de cures i consum- perquè aquest dijous “s’ha de sumar”. En roda de premsa aquest dimecres, els dos sindicats majoritaris a Catalunya han anunciat que l’aturada laboral de dues hores ja compta amb més de 500 adhesions d’empreses i d’un centenar d’ajuntaments i consells comarcals.
La secretària d’Igualtat d’UGT, Eva Gajardo, ha assegurat que enguany la mobilització del 8 de març és “diferent”: “Ens estem plantant”, ha afirmat. “Un cop sortim al carrer totes les dones, això ja no té retorn”, ha argumentat. Gajardo ha fet referència a campanyes contra l’assetjament sexual com el #MeToo o el #NoEsNo que mostren de manera “més generalitzada” la lluita feminista i la conscienciació, sobretot entre les dones mes joves.

D’altra banda, la secretària de la Dona i Cohesió Social de CCOO, Alba García, ha destacat la “gran resposta del món laboral” a la convocatòria de vaga amb més de 500 adhesions de seccions sindicals d’empreses i mocions a favor de l’aturada d’un centenar de consistoris i consells comarcals -entre els quals els de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona-. García s’ha mostrat convençuda que la vaga d’aquest dijous suposa un abans i un després per la repercussió i acollida que ha tingut.

“Aquesta vaga ja l’hem guanyada perquè hem situat el feminisme a la lluita sindical i la lluita sindical de classe en el feminisme”, ha remarcat Gajardo. Pacheco també ha afegit que s’està produint un “canvi en el marc mental i ideològic que no té retorn” per aconseguir la igualtat. Per la seva banda, Ros ha assegurat que és molt significatiu que el govern espanyol estigui “nerviós” per la vaga feminista i ha demanat canvis legislatius en la llei d’Igualtat perquè sigui realment “efectiva”.

Calendari de mobilitzacions i aturades durant el 8-M

Tant Pacheco com Ros han demanat que es participi en qualsevol de les accions o convocatòries d’aquest dijous però han destacat les concentracions davant dels ajuntaments de pobles i ciutats a les 12 del migdia i la manifestació unitària a Barcelona a les 18:30h a Diagonal amb Passeig de Gràcia. En relació a les aturades laborals de dues hores per torn, són d’11:30h a 13:30h en horari de matí, de 16h a 18h a la tarda o les dues primeres hores del torn de nit.

Alguns sectors i empreses, en canvi, tenen torns diferents com el de transport de viatgers (de 7h a 9h o de 18:30h a 20:30h), el sanitari (de 8h a 10h), les escoles bressol no municipals (de 15h a 17h), els centres d’ensenyament (d’11:30h a 13:30h i de 15h a 17h) o les residències de persones amb discapacitats (de 10h a 12h).

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago