CCOO de Catalunya demana evitar “boicots” per no perjudicar l’economia i l’ocupació

El sindicat fa una “crida a la responsabilitat” a les institucions i als agents econòmics i socials per evitar “portar el conflicte al món del treball”

Redacció.- CCOO de Catalunya ha mostrat aquest divendres la seva “preocupació” per les repercussions econòmiques i laborals “d’algunes decisions empresarials i de les campanyes de boicot que s’estan produint els darrers dies”. El sindicat denuncia que aquests fets “posen pressió sobre les plantilles de les empreses i poden perjudicar l’ocupació”. En un comunicat, el sindicat fa “una crida a la responsabilitat a les institucions i els agents econòmics i socials per tal de no tensionar més la societat, ni portar el conflicte al món del treball, ni prendre decisions que perjudiquin l’economia del país”.
En aquest sentit, CCOO de Catalunya exigeix als governs de la Generalitat i de l’Estat i a la resta de forces polítiques que “prenguin les decisions prèvies necessàries que habilitin un marc polític i jurídic de mutu reconeixement per a l’obertura d’un procés de negociació”. “Han de posar el diàleg i la negociació al servei de la política, per trobar el consens que interpel·li el compromís de la gran majoria social com a valor fonamental per la convivència, reconeixent la pluralitat i diversitat que enriqueix al poble de Catalunya i d’Espanya”, conclou el comunicat.

Per últim, el sindicat reitera que “estem davant d’un conflicte polític que només pot trobar la sortida des del diàleg i la negociació política”.