BSP inverteix prop de 10 milions d’euros a la seva planta de propilè de Tarragona

L’empresa productora de propilè BASF SONATRACH PropanChem, situada al polígon químic sud, portarà a terme un projecte per eliminar colls d’ampolla en el procés productiu, el que permetrà augmentar la capacitat anual de la planta de 370.000 a 420.0000 tones

S’ha apostat per aquesta inversió ja que es preveu a curt i mig termini un increment de la demanda

El projecte es focalitzarà en l’augment de capacitat de diversos equips de la planta que a hores d’ara limiten la capacitat de producció i s’implementarà en la següent parada de manteniment, programada per al 2021.

Aquest projecte ens permetrà mantenir la competitivitat de la planta de propilè i la dels nostres clients, així com el lideratge a nivell mundial d’eficiència de plantes amb el mateix procés productiu, explica J.A. Díaz, responsable del projecte i de l’àrea de Tecnologia de la planta de propilè.

Aquesta inversió ha arribat en un moment òptim de l’empresa ja que s’uneix als bons resultats econòmics dels darrers anys i la fita d’haver assolit els cinc milions de tones al novembre de 2018, any en què -amb 379.000 t- es va aconseguir també batre el rècord absolut de producció de la planta.