Els Bombers de la Generalitat treballen en diversos focs, a Ascó, Maldà i Siurana

Està estabilitzat un foc de vegetació forestal que s’ha declarat a Ascó (Ribera d’Ebre)

ACN Barcelona .- Els Bombers de la Generalitat treballen aquest diumenge en diversos incendis, tot i que l’extensió cremada és relativament petita i estan estabilitzats o fins i tot extingits. És el cas d’un incendi que s’ha declarat pels volts de les dues de la tarda a Siurana (Alt Empordà), que ha arribat a cremar una hectàrea de vegetació agrícola. S’ha originat als voltants del punt quilomètric 1 de la GIV-6219. Un home de 84 anys ha hagut de ser traslladat a l’Hospital de Figueres amb pronòstic menys greu per inhalació de fum quan s’ha vist sorprès a l’incendi mentre anava en vehicle, segons han informat a l’ACN fonts dels Sistema d’Emergències Mèdiques. Fins a sis mitjans terrestres i dos aeris han arribat a treballar en l’incendi, que s’ha donat per controlat a les tres de la tarda.
Per la seva banda, ja està estabilitzat des d’un quart de cinc de la tarda l’incendi que s’ha declarat en una zona boscosa pròxima a la carretera LV-2014, a Maldà (Urgell). L’avís s’ha donat poc abans de dos quarts de quatre de la tarda i s’han activat fins a deu vehicles terrestres. Com a conseqüència de l’incendi, s’ha tallat a la circulació la LV-2014 en ambdós sentits entre els quilòmetres 1,5 i 2,5 i es desvia el trànsit a l’LV-2012.

D’altra banda, està estabilitzat un altre foc de vegetació forestal que s’ha declarat a Ascó (Ribera d’Ebre). Han sorgit dos focus de l’incendi, del que s’ha donat avís poc abans de dos quarts de tres de la tarda. Ha cremat en total 8.600 metres quadrats de superfície, majoritàriament massa boscosa a la zona de Castell d’Ascó.