Ajornen fins a l’abril el judici pels escàndols de corrupció urbanística a Querol

Alt Camp. Altitud 565 mts.

L’equip de govern actual demana celeritat per aclarir els fets

ACN Querol .- L’Audiència de Tarragona ha ajornat fins a l’abril el judici d’un suposat cas de corrupció urbanística a Querol (Alt Camp) el 2005 pel qual serà jutjat l’exalcalde Albert Carreño i el darrer exalcalde -ara regidor-, Miguel Uroz, que aleshores era regidor d’Urbanisme. El judici estava assenyalat pel 6 de juliol però es va haver de suspendre perquè no s’ha pogut citar a diferents testimonis, segons han confirmat fonts judicials a l’ACN, i ara, no hi ha agenda fins a l’abril. En el procés es jutjaran vuit implicats en aquesta trama. Coalició d’Independents per Querol, que actualment ocupa l’alcaldia, ha lamentat la dilatació del procés judicial, que ha causat la retirada de l’acusació particular dels veïns –ara només queda la del fiscal.
“Patim que aquest ajornament pugui acabar amb la prescripció dels delictes que s’imputen”, ha apuntat Jordi Pijoan, de Coalició d’Independents i actual alcalde del municipi. “No volem que això quedi en no res i que s’hagi d’abandonar el judici perquè hagi prescrit; volem que s’aclareixin els fets”, ha dit Pijoan, que també ha lamentat que els veïns, que estaven en el procés com a acusació particular, “s’han cansat d’esperar” i van retirar l’acusació perquè no podien fer front als costos i perquè una part dels interessats implicats han anat desapareixent.

Carreño i Uroz haurien orquestrat una operació urbanística per revalorar una zona on s’hi havia començat a fer una urbanització, en la qual es van involucrar càrrecs públics, l’arquitecte municipal i empresaris. Uroz i Carreño, que tenen 82 i 84 anys respectivament, s’enfronten a 4 anys de presó, 22 d’inhabilitació pública i una multa de 3,7 milions d’euros cadascun pels delictes de prevaricació i revelació d’informació privilegiada, tràfic d’influències i suborn. Els fets van passar a Querol des de l’any 2002 fins l’any 2005.