Categories: Noticies d'Esports

Benvinguda dels voluntaris de l’associació Mundus

Autoritats catalanes donen la benvinguda als més de 140 voluntaris mediterranis i europeus que donaran suport als Jocs del Mediterrani de Tarragona

L’Associació Mundus, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Jocs del Mediterrani organitza el projecte “EVS in XVIII Mediterranean Games Tarragona 2018- EVSMeGa”, co-finançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+ i la Generalitat de Catalunya. El projecte reuneix a 143 voluntaris de 25 països diferents, incloent un grup de 9 refugiats acollits a Catalunya, tots allotjats al Complex Educatiu de Tarragona.

Els voluntaris i voluntàries van arribar a Tarragona el passat 7 de juny, i s’hi estaran fins el proper 8 de juliol, participant a EVSMeGa que té l’objectiu connectar a la població juvenil d’Àsia, África i Europa mitjançant una competició esportiva, a través de la promoció de la integració geopolítica i cultural d’aquests continents.

La inauguració ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Tarragona, on representants de l’Ajuntament de Tarragona (Javier Villamajor, tercer tinent d’alcalde de Tarragona i conseller comissionat del Jocs del Mediterrani 2018), laRepresentació de la Comissió Europea a Barcelona (Ferran Tarradellas, director), l’Agència Catalana de la Joventut (Francesc Poch, director), laGeneralitat de Catalunya (Oriol Amorós, secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; Yolanda Muro, responsable de Suport Tècnic i G.A. de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea; Joan Plana, Representant Territorial d’Esport a Tarragona, de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya), il’Associació Mundus (Alberto Tortolero, president).

Tortolero ha donat les gràcies a totes les institucions públiques per a haver col·laborat en l’organització d’aquest gran esdeveniment i haver creat sinèrgies entre els organismes públics i entitats privades. Poch ha destacat que la mobilitat juvenil “és una de les eines més importants per construir la pau”, i Tarradellas ha agraït al programa Erasmus+ per donar l’oportunitat de reunir a joves de les dues bandes de la mediterrània per a “construir ponts”. Amorós, d’altra banda, ha volgut destacar la col·laboració entre l’Associació Mundus i la Secretaria de Migracions per tal de poder donar l’oportunitat a 9 persones joves refugiades de participar al projecte, com a eina d’integració social a Catalunya.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago