Benvinguda dels voluntaris de l’associació Mundus

Autoritats catalanes donen la benvinguda als més de 140 voluntaris mediterranis i europeus que donaran suport als Jocs del Mediterrani de Tarragona

L’Associació Mundus, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Jocs del Mediterrani organitza el projecte “EVS in XVIII Mediterranean Games Tarragona 2018- EVSMeGa”, co-finançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+ i la Generalitat de Catalunya. El projecte reuneix a 143 voluntaris de 25 països diferents, incloent un grup de 9 refugiats acollits a Catalunya, tots allotjats al Complex Educatiu de Tarragona.

Els voluntaris i voluntàries van arribar a Tarragona el passat 7 de juny, i s’hi estaran fins el proper 8 de juliol, participant a EVSMeGa que té l’objectiu connectar a la població juvenil d’Àsia, África i Europa mitjançant una competició esportiva, a través de la promoció de la integració geopolítica i cultural d’aquests continents.

La inauguració ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Tarragona, on representants de l’Ajuntament de Tarragona (Javier Villamajor, tercer tinent d’alcalde de Tarragona i conseller comissionat del Jocs del Mediterrani 2018), laRepresentació de la Comissió Europea a Barcelona (Ferran Tarradellas, director), l’Agència Catalana de la Joventut (Francesc Poch, director), laGeneralitat de Catalunya (Oriol Amorós, secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; Yolanda Muro, responsable de Suport Tècnic i G.A. de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea; Joan Plana, Representant Territorial d’Esport a Tarragona, de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya), il’Associació Mundus (Alberto Tortolero, president).

Tortolero ha donat les gràcies a totes les institucions públiques per a haver col·laborat en l’organització d’aquest gran esdeveniment i haver creat sinèrgies entre els organismes públics i entitats privades. Poch ha destacat que la mobilitat juvenil “és una de les eines més importants per construir la pau”, i Tarradellas ha agraït al programa Erasmus+ per donar l’oportunitat de reunir a joves de les dues bandes de la mediterrània per a “construir ponts”. Amorós, d’altra banda, ha volgut destacar la col·laboració entre l’Associació Mundus i la Secretaria de Migracions per tal de poder donar l’oportunitat a 9 persones joves refugiades de participar al projecte, com a eina d’integració social a Catalunya.