Ballesteros: ‘Amb els sis o set anys que ha trigat l’Estat en espavilar-se amb el Corredor, tindríem la Reus-Roda habilitada’

L’alcalde de Tarragona assegura que ‘amb els sis o set anys que ha trigat l’Estat en espavilar-se amb el Corredor, podríem haver tingut la línia Reus-Roda habilitada’.

Tarragona radio.- Josep Fèlix Ballesteros ha criticat un cop més la deixadesa del Ministeri de Foment amb el Corredor Mediterrani, i la manca de concreció sobre el projecte.

Ho ha dit la setmana en la que el lobby ferroviari Ferrmed convoca una jornada al Port de la ciutat. Serà aquest dimecres, amb el nom ‘El nus ferroviari de l’àrea de Tarragona i els seus enllaços amb el Corredor Mediterrani’, quan es presentarà el potencial logístic i industrial de la zona.

Ballesteros coincideix que el territori guanyaria en competitivitat, si en el seu moment l’Estat s’hagués posat les piles en habilitar l’ample de via internacional, amb connexions amb el Port i les terminals intermodals.

L’alcalde reitera que al seu parer la millor alternativa per les mercaderies continua sent la línia Reus-Roda fins a Castellbisbal, i s’ha alineat també amb les reivindicacions que es fa des de l’Associació de Càmpings de la ciutat.

La conferència de Ferrmed servirà per evidenciar que a la regió es troba un dels ports més actius de la península ibèrica i un dels polígons petroquímics més importants del sud d’Europa.

En la conferència d’aquest dimecres, de nou del matí a dues del migdia, es concretarà què cal fer, etapa per etapa, per aconseguir la plena operativitat de la xarxa ferroviària al territori.