Ballesteros: “El 2-O haurem de seure a dialogar i trobar solucions”

L’alcalde de Tarragona crida al diàleg i la calma en una entrevista a ‘tac12’ i treu importància als xiulets

Redacció.- Josep Fèlix Ballesteros va abordar a ‘tac12’ la intensa actualitat política que tant Tarragona com la resta de Catalunya viu aquests últims dies. L’alcalde no va negar les pressions que dies enrere van denunciar els socialistes tarragonins: “Hi ha hagut d’algunes imprecacions, xiulets, pitades i pressió”. A més, va afirmar que li “consta” que polítics “moderats de l’altra banda” també “s’han sentit molt pressionats”.

“Lloc de trobada”

No obstant això, lluny de centrar-se en això, fa una crida al diàleg: “Cal abaixar la tensió: respondrem amb diàleg i respecte a totes les idees”. Va declarar sentir-se en una posició intermèdia, allunyat dels “bàndols” perquè “si estàs en el centre, estàs en el punt d’equilibri, en el lloc de trobada”. Però també va deixar entreveure, amb un aire jocós, la part negativa d’això: “Uns ens posen al sac dels altres, i els altres ens posen al sac dels uns”.

“No volem fronts”, insitia Ballesteros, que va posar l’accent en la idea central del seu discurs: “Volem diàleg, trobar solucions i posar-les a sobre de la taula”. “No som independentistes”, afegia, per després apuntalar: “Però tampoc anti-independentistes”.

L’alcalde va deixar clar que estan del costat de la legalitat vigent, ja que, a més de negar la seva participació en un hipotètic referèndum l’1 d’octubre “perquè és il·legal”, afirma que “s’han de complir les lleis”. Però, i les recents actuacions policials? Després de manifestar el seu respecte i suport al poder judicial, va afegir un ‘però’: “Puc no estar massa content amb algunes imatges. La imatge de la Guàrdia Civil al Vallenc, per exemple, no em va agradar”.

Davant la pregunta de si sabria què passarà l’1-O, l’alcalde va respondre que no pot “jugar a fer de endevinador”. “El que sí que sé -va apuntar- és que després l’1 d’octubre ve el 2, i aquell dia el més important serà començar a seure a dialogar i trobar solucions”.

Santa Tecla i els xiulets

Ballesteros afirma estar “assistint a les activitats” de Santa Tecla que li corresponen com a alcalde, i ha dit no sentir-se incòmode davant d’alguns crits i protestes. “Hi ha qui té tendència a xiular, i a cridar, ho diré jo, ‘Ballesteros, dimissió”, ha explicat, “però també hi ha gent que t’agafa i et diu ‘aguanta’, ‘ens agrada el que estàs fent’, ‘has de mantenir la calma’… “.

Si bé va treure importància als xiulets a la seva persona, Ballesteros sí que va aclarir que no li agrada “que és barregi la festa, la patrona, i la política”. Però, en la seva línia de mesura va afegir: “Però no seré jo qui critiqui la gent que s’expressa lliurement.