Els allotjaments turístics de Costa Daurada i Terres de l’Ebre preveuen una ocupació del 70% durant el pont del Pilar

Pla general d'una platja de Cambrils. CEDIDA

La FEHT està a l’expectativa dels efectes que pot tenir sobre el turisme l’actual situació política

Redacció.- Els allotjaments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre preveuen una ocupació del 70% durant el pont del Pilar. El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, apunta que “preveiem que el nivell d’ocupació estarà al voltant del 70%, tot i això, també estem a l’expectativa de les reserves de darrera hora”. Actualment, alguns establiments turístics de la demarcació ja han tancat portes un cop finalitzada la temporada estival. Molts altres hotels, càmpings i apartaments ho faran, com cada any, passat aquest pont. La FEHT està a l’expectativa respecte a les possibles afectacions sobre el sector turístic de la Costa Daurada a causa de l’actual situació política. “Qualsevol inestabilitat, ja sigui política, econòmica o social, mai és favorable per a cap destinació turística”, declara Farriol.
L’ocupació prevista pel pont del Pilar al sector hoteler s’estima al voltant del 70%, més concretament seran el 75% dels hotels de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda els que obriran durant aquestes dates. Pel que fa als apartaments, Farriol afegeix que “s’augura una possible variació a la baixa respecte altres anys, però també pot ser donat que el Rally Costa Daurada s’ha avançat, això ha fet que alguns visitants ja hagin vingut abans”. Pel que fa als càmpings, els deu de muntanya estaran oberts, mentre que els de costa, un 65%. Així, en total, aproximadament hi haurà obertes més del 70% de les places. Farriol destaca que l’ocupació al sector campista serà “bona, esperem fins a un 80% en bungalous i en parcel·la al voltant del 60%”. En bungalous, majoritàriament s’hi allotgen famílies de proximitat. Mentre que en parcel·la, en càmpings de la costa, hi ha molt visitant internacional sènior, segons Farriol “aquests clients aprofiten el bon temps que encara fa i les tarifes de temporada baixa”.

Les diferències amb el pont de l’any passat

Aquest 70% de mitjana d’ocupació turística prevista durant aquest pont del Pilar fa de molt mal comparar respecte l’any passat, donat que l’any 2016 el 12 d’octubre va caure en dimecres, no hi ha haver un pont com el d’enguany. A més, l’any passat, el Rally Costa Daurada va ser del 13 al 16 d’octubre -passat el festiu, i no abans, com s’ha donat enguany.

Un bon setembre amb un 5% més de pernoctacions

Els allotjaments turístics dels municipis del centre de la Costa Daurada es mostren satisfets pels resultats del mes de setembre. Farriol explica que “al mes de setembre a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda les pernoctacions han augmentat un 5%” -segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

Incertesa i preocupació de cara a la pròxima temporada

Respecte a les possibles afectacions sobre el sector turístic de la Costa Daurada a causa de l’actual situació política, Farriol apunta que “qualsevol inestabilitat, ja sigui política, econòmica o social, mai és favorable per a cap destinació turística. Aquesta situació, a curt termini, segur que tindrà conseqüències, a llarg termini, tot és una incertesa”. Tot i això, ha matisat que “segurament les conseqüències que podem patir ara, a finals de temporada, no afectaran el global de l’any, però estem força preocupats per la temporada vinent”.

Sense afectació en les reserves als allotjaments rurals de l’Ebre

Des de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), el president Albert Hernández, no ha volgut precisar una previsió de la xifra d’ocupació que es preveu per aquest pont del Pilar que s’espera que sigui “prou bona”. En canvi, ha descartat qualsevol perjudici al sector a causa de la situació política del país i en cap cas tenen constància que hi hagi hagut cap anul·lació per aquesta qüestió. Segons Hernández, la majoria de la clientela per aquestes dates provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona i de la resta de Catalunya.