Un 28% de pimes catalanes fan aturades puntuals

Un 4,3% dels treballadors d’aquestes companyies fan vaga

Redacció.- Un 28,4% de les petites i mitjanes empreses catalanes han fet aturades puntuals per secundar les mobilitzacions convocades durant el 8-N per demanar l’alliberament dels consellers i els líders de l’ANC i Òmnium. D’altra banda, un 4,3% dels treballadors de les pimes s’han sumat a la vaga general. Són dades de la patronal PIMEC, que en un comunicat constata que s’han detectat “nombroses incidències” a l’inici de la jornada laboral, principalment motivades per problemes de mobilitat a causa dels talls en els accessos a les ciutats.
Per dimensió de l’empresa, el seguiment de la vaga general entre els treballadors de la microempresa ha estat el més baix (3,9%) mentre que entre la petita empresa és d’un 7% i en la mitjana, d’un 5%.

Per sectors, el seguiment en els serveis és d’un 3,1%, i en la indústria, del 4%. En canvi, el seguiment entre els treballadors és més baix en el sector agrari (3%) i en el comerç (10%).

Per demarcacions, el seguiment ha estat el següent: a Barcelona, d’un 4,1%; a Girona, d’un 6%; a Lleida, d’un 4,3%; a Tarragona, d’un 4,4%.

Tal com explica el comunicat, PIMEC ha rebut contínuament informació de la situació de vaga i aturada a les pimes a través dels 14 punts que ha tingut muntats pel territori català. La patronal informa que continuarà atenent els empresaris davant les possibles incidències que puguin anar sorgint.