21 D: un centenar de persones provoca talls i retencions a Tarragona

Les accions de protesta arreu del territori català en rebuig de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona han arribat també a Tarragona, tot i que el gran gruix de protestes se centren a la ciutat de Barcelona.

El Servei Català de Trànsit informa que a l’AP-7 a L’Ampolla ja no hi ha manifestants, però la carretera continua tallada mentre no es neteja la calçada. Els CDR han aixecat els talls després de l’arribada de patrulles dels Mossos d’Esquadra a la zona, que han avisat els manifestants que es disposaven a desallotjar-los. Després del tercer avís, els concentrats han cremat els pneumàtics que havien posat a la via i l’han abandonat. Han marxat en direcció a l’N-340, també a l’altura de l’Ampolla, on han fet un nou tall de trànsit.

A les vuit del matí a la ciutat de Tarragona s’ha convocat una concentració a la plaça de Corsini. Amb una pancarta amb lema «Tombem el règim», un centenar de persones han sortit de Corsini i s’han aturat davant la seu de VOX al Bulevard Bus del carrer Higini Anglès de Tarragona, on els Mossos en custodiaban l’entrada.

Després, han retirat les tanques que tancaven el carrer per protegir els jutjats de Tarragona. Els manifestants han accedit i s’han quedat davant l’entrada amb crits d’«Els carrers seran sempre nostres», amb Mossos custodiant les portes de l’Audiència Provincial. No hi ha hagut enfrontaments amb la policia.

Els manifestants han avançat per l’avinguda de Ramón i Cajal de Tarragona i s’han dirigit a la plaça d’Europa, tallant el trànsit en aquest punt d’entrada a la ciutat de Tarragona i de connexió amb els barris de Llevant, la T-11, l’A-27 i l’A-7. S’han produit retencions en aquest punt. A causa de la manifestació, l’A-27 en direcció Valls ha estat tallada. Els participants es dirigien al Port de Tarragona, però la policia va bloquejar l’accés.

Al migdia, a les 13 h, es farà una concentració a la plaça del Mercadal de Reus. Malgrat que la gran manifestació se celebrarà a Barcelona, a Tarragona també se n’ha convocat una, a les 19 hores a la plaça Imperial Tàrraco.