163 col·legis electorals ocupats a Catalunya, segons Delegació del govern espanyol

El Govern va informar que n’obririen 2.315, dels quals l’executiu de Rajoy assegura que els Mossos n’han precintat 1.300

Redacció.- La delegació del govern espanyol ha xifrat en 163 el nombre de col·legis electorals ocupats a tot Catalunya des d’aquest divendres a la tarda. Fonts de l’executiu espanyol també han informat que dels 2.315 locals electorals, 1.300 han estat precintats dels Mossos. En canvi, fonts de la policia catalana han negat que hagin precintat cap local i no han ofert cap dada. Agents de la policia catalana s’ha desplaçat fins a seus electorals, com els indica la instrucció de la prefectura del cos, han comprovat que no hi havia material per al referèndum, han aixecat acta de l’ocupació i han indicat a les persones que hi havia que han de desallotjar l’edifici abans de diumenge a les sis de la matinada.

En el document per aixecar acta dels precintes, els Mossos preveuen que les cinc opcions per les quals finalment no s’acabi tancant el local hi ha la negativa reiterada i manifesta de desocupar-lo, la possibilitat que es produeixin aldarulls per a persones i béns, per la impossibilitat dels agents d’accedir al centre, la presència de persones vulnerables, com nens o persones d’edat avançada o altres motius.

A banda, també hi ha l’opció que només es tanquessin aquells equipaments que funcionen com a col·legis electorals les zones destinades a fer preparatius o la votació.