Vuit cellers catalans i l’Incavi porten la Festa del Vi Novell a Barcelona

La celebració tindrà lloc el proper dissabte 17 de novembre, d’11.00 a 20.00 hores al Palau Robert, i es podran degustar tots els vins novells de 2018

  • El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, el xef Nandu Jubany, ambaixador del vi novell 2018, i els representants dels vuit cellers catalans productors de vins novells en un moment de la presentació
Vuit cellers catalans productors de vins novells amb denominació d’origen han sumat esforços per promocionar aquest estil de vins i organitzar una Festa del Vi Novell a la ciutat de Barcelona. La iniciativa  que arriba a la segona edició ha estat presentada avui pels cellers participants i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que col·labora i dóna suport a l’esdeveniment, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del xef Nandu Jubany que serà l’encarregat de fer el pregó i donarà el tret de sortida a la jornada de dissabte.
Al llarg de la festa, que tindrà lloc als jardins del Palau Robert el proper dissabte 18 de novembre, d’11.00 a 20.00 hores, els cellers participants oferiran la degustació de tots els vins novells de 2018.
Aquesta iniciativa de promoció del vi novell català amb denominació d’origen pretén portar la tradició del vi novell al mercat actual, donant a conèixer la qualitat de l’oferta, la temporalitat del seu consum i el relat al voltant del vi novell, vi nou, que mostra les primeres notes de com seran els vins de l’anyada.
Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. El vi novell només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada.
Cellers participants a la Festa del vi novell 2018:
CARLES ANDREU (Pira, Conca de Barberà)
CELLER COOPERATIU ESPOLLA (Espolla, Alt Empordà)
CELLER COOPERATIU LA GRANADA (La Granada, Alt Penedès)
CELLER MASROIG (El Masroig, Priorat)
COVIDES ( Vilafranca del Penedès, Alt Penedès)
MASET (La Granada, Alt Penedès)
PORTELL VINS I CAVES (Sarral, Conca de Barberà)
SANT JOSEP VINS (Bot, Terra Alta)
VINS PETXINA (Manresa, Bages)

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

7 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago