Les jornades s’inicien el 9 de febrer i s’allargaran fins al 4 de març a Alcanar
Redacció.- Els municipis mariners d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita acullen un any més les Jornades Gastronòmiques de la Galera, concretament del 9 de febrer al 4 de març. L’activitat, que enguany arriba a la seva cinquena edició, compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre.
En aquesta edició, un total de 44 restaurants oferiran menús on la galera serà la base dels seus plats, i on vins del territori com els de garnatxa blanca, de la DO Terra Alta, maridaran els múltiples àpats oferts. Les empreses turístiques oferiran paquets que combinaran allotjament i activitats, a banda dels menús, per ampliar d’aquesta manera l’estada dels visitants al territori. Aquestes ofertes es poden consultar a https://terresdelebre.travel/jornadesgalera/packs.php
Un any més es realitzarà el concurs de fotografies a Instagram. Així, els participants a les jornades podran prendre imatges dels plats que degustin i publicar-les en aquesta xarxa social amb els hashtags #jornadesgalera i #terresdelebre, a més de geolocalitzar el restaurant on estan dinant. El premi del concurs consistirà en un menú de degustació per a dues persones a qualsevol dels restaurants adherits a les jornades.
La cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera referma el projecte Viles Marineres que, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre, promociona conjuntament aquests quatre municipis pesquers de la destinació. De fet, per aquest 2018 les poblacions d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita seran objecte de diverses campanyes a França i Guipúscoa, amb l’objectiu de potenciar els mercats de proximitat.