Categories: Noticies de Societat

Restriccions anti Covid a Tortosa, Amposta i Roquetes

El Procicat aplicarà a Tortosa, Amposta i Roquetes noves mesures per reduir l’augment de contagis de Covid-19. Les restriccions entraran en vigor probablement aquest dimarts quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s’aplicaran durant 15 dies

Es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Alhora, recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones, com al conjunt del país.

Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, aquests hauran de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’elimina el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L’horari de tancament d’aquests establiments serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s’haurà d’utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L’aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50 per cent, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Recomanacions:

Es recomana a la població romandre als domicilis.

Limitar la mobilitat:

  • Fora del domicili, només per motius laborals, sanitaris, d’assistència o cura de persones que ho requereixin.
  • Desplaçament a entitats financeres, compra d’aliments, begudes o altres matèries primeres, altres compres amb cita prèvia, activitats de lleure o esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual, horts d’autoconsum i gestions no ajornables.
  • Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables. Per exàmens o proves oficials inajornables.
  • Altres situacions de causa de força major o necessitat.

Es prohibeixen:

  • Les trobades o reunions de més de 6 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, excepte les activitats laborals o el transport públic.
  • No es permet l’obertura a tot Catalunya d’activitats de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle, activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments.

Es permeten:

  • Activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics fins al 70% de l’aforament. Es poden dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
  • Activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, fins al 50% de l’aforament. Es poden dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
  • Actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.
  • Obertura de bars i restaurants on el consum s’ha de fer sempre en taula. Al’interior, l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat i s’ha de garantir una distància mínima entre taules o grups de taules d’1,5 metres. A les terrasses, es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. L’horari de tancament d’aquests establiments és a les 1.00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00.00 hores.
  • Hotels i allotjaments turístics: 50% d’aforament a les zones comunes.
  • L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats, com en espais a l’aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s’estableix en 1,5 metres. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.
  • Activitats docents (incloses les universitàries), activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts)

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago