Categories: Noticies de Politica

Puigdemont titlla de “derrota” que no sigui restituït el Govern

Artadi adverteix que un canvi a la presidència de la Generalitat després del 21-D simbolitzarà una victòria de Rajoy

 

 

Redacció.- El candidat de Junts per Catalunya (JxCat) a la presidència de la Generalitat a les eleccions del 21-D, Carles Puigdemont, ha avisat que qualsevol resultat que no sigui restituir el Govern d’abans de l’aplicació del 155 simbolitzarà “una derrota per dècades” del país. En l’acte final de campanya -davant d’unes 800 persones a la plaça de la Virreina de Barcelona, aquest dimarts a la nit-, i en una connexió en directe des de Brussel·les, Puigdemont ha subratllat que els comicis de dijous van de “dignitat” i que el “vot útil” ha de ser per al “país” i no per a cap partit en concret. Al seu torn, la directora de la campanya, Elsa Artadi, ha advertit que un canvi a la presidència de la Generalitat després del 21-D serà una victòria per al president espanyol, Mariano Rajoy.
Puigdemont ha reiterat que “l’únic pla” és que ell com a president i la resta del Govern “cessats” retornin al Palau de la Generalitat, i ha advertit que qualsevol alternativa seria un “precedent històric molt greu”. En aquest sentit, el cap de llista ha subratllat que un canvi a la presidència beneficiarà el 155, i que el nou cap de l’executiu no es podrà defensar quan l’Estat torni a aplicar aquest article de la Constitució en contra seva. Així doncs, Puigdemont ha alertat que quan a Madrid no agradi un president, el podrà treure sense problemes, sempre i quan després del 21-D no es restitueixi l’executiu “legítim”.

El candidat de JxCat a la presidència ha anunciat que el ‘megamíting’ del final de campanya ha arribat a més d’un centenar de locals de Catalunya, i ha insistit que l’objectiu és assolir un Estat independent. En una defensa ferma de la institució de la presidència del Govern i de la pròpia institució de la Generalitat, Puigdemont ha dit que és un “honor” ser cap de l’executiu. Així mateix, ha sentenciat que no accepta que ningú “escapci” les institucions, i ha dit que vol continuar sent el president dels catalans. També ha argumentat que s’ha tornat a presentar a les eleccions per la resposta de l’Estat de “suspendre” les institucions catalanes i “castigar” el poble.

Al seu torn, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha proclamat que a l’Estat li agrada “massa prohibir” i que, davant d’aquest escenari, els catalans l’han d’aturar a les urnes.

JxCat ha conclòs una campanya anormal, amb el cap de llista a Brussel·les i amb un pes especial als números quatre i sis de la llista per Barcelona, Jordi Turull i Josep Rull -respectivament-, que van sortir de la presó just en començar els actes previs al 21-D.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago