Categories: Noticies de Politica

Puigdemont inaugura a Copenhaguen la delegació del Govern als Països Nòrdics

L’objectiu és enfortir les relacions amb Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca, Estònia i Islàndia i afavorir la internacionalització de l’economia catalana

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurarà aquest dimecres, 30 d’agost, a Copenhaguen la delegació del Govern de la Generalitat als Països Nòrdics, que s’ha posat en marxa recentment amb l’objectiu de potenciar les relacions bilaterals amb Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia i afavorir també la internacionalització de l’economia catalana. Durant el seu desplaçament a la capital de Dinamarca el cap de l’Executiu estarà acompanyat del conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i de la delegada del Govern als Països Nòrdics, Francesca Guardiola.
La inauguració de la delegació es farà a dos quarts de sis de la tarda. Després d’una actuació a càrrec de la colla castellera Xiquets de Copenhaguen, Puigdemont i el conseller Romeva visitaran les instal·lacions, acompanyats de Francesca Guardiola. Posteriorment, s’iniciarà l’acte d’inauguració amb les intervencions de la delegada del Govern als Països Nòrdics i del director de Trade and Investment a Copenhaguen, Jacob Duus. Hi haurà també l’actuació musical de l’estudiant catalano-suec del Conservatori del Liceu de Barcelona, Fredrik Stand, i una lectura literària a càrrec de l’actriu i escriptora danesa Marie Tourell Sodeberg.

L’acte d’inauguració es tancarà amb els parlaments institucionals del conseller d’Afers Exteriors i del president de la Generalitat.

La creació d’aquesta Delegació respon a quatre grans objectius. El primer, enfortir les relacions de col·laboració amb els països nòrdics, en segon lloc promoure i defensar els interessos de Catalunya, afavorint la internacionalització de l’economia i la cultura catalanes, en tercer lloc, esdevenir la representació directa de Catalunya al territori i donar servei a la comunitat catalana, i, finalment, ser presents als escenaris internacionals, a través de les organitzacions internacionals que tenen seu en aquests països.

Les relacions entre Catalunya i els Països Nòrdics

Amb la creació de la nova delegació el Govern vol reforçar i institucionalitzar les relacions ja existents entre Catalunya i els Països Nòrdics, que tradicionalment han estat de caire comercial. De fet, des de 1991 ACCIÓ, l’Agència per la competitivitat de l’empresa, té una oficina a Copenhaguen per potenciar les relacions econòmiques i comercials entre Catalunya i Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca, Estònia i Islàndia.

Les exportacions catalanes a Dinamarca i Suècia representen una cinquena part de tot el que hi exporta l’estat espanyol. A més, Catalunya compta amb un nombre important de filials d’empreses sueques i daneses i diverses empreses catalanes estan implantades en aquests països. Així mateix, el mercat nòrdic és el setè en importància en nombre absolut de turistes. Entre els mesos de gener i maig d’aquest any un total de 255.600 turistes nòrdics han visitat Catalunya.

Amb la de Copenhaguen són dotze les delegacions del Govern a l’exterior: Unió Europea; Regne Unit i Irlanda; França; Alemanya; Estats Units, Canadà i Mèxic; Àustria, Itàlia; Portugal; Ginebra; Polònia i Països Bàltics, i Croàcia i els Balcans.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago