Categories: Noticies d'Economia

El preu del lloguer ha crescut un 9,9% interanual a Catalunya durant el primer trimestre del 2017, segons el Govern

En aquest termini hi va haver 37.262 contractes nous, un 8,2% més, a un preu mitjà mensual de 626 euros

ACN Barcelona .- El preu del lloguer ha crescut un 9,9% interanual a Catalunya durant el primer trimestre del 2017 segons l’informe sobre el mercat de lloguer que elabora la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Aquest informe utilitza com a font les dades provinents de les fiances dipositades a l’Incasòl, on és obligatori registrar els contractes que se subscriuen a Catalunya. A Barcelona, el preu mig del lloguer ha pujat un 11,9%, per sobre de l’àmbit metropolità, un 9,1%, i gairebé el doble que a la resta de Catalunya, 5,7%. Per demarcacions, a Girona l’augment ha estat del 4,1%, a Lleida del 4,2% i a Tarragona del 4,4%. Entre el desembre del 2016 i el març del 2017 el creixement al conjunt del país ha estat del 0,7%.
Les xifres de l’informe mostren que s’han signat 37.262 contractes de lloguer nous a Catalunya durant el primer trimestre del 2017 (un 8,2% més en termes interanuals). A Barcelona ciutat és on el nombre de contractes creix de forma més significativa, concretament 28.083, un 11,4% més. A la demarcació de Girona s’han formalitzat 3.883 contractes, un 6% més. A la de Lleida n’hi ha hagut 1.470, un 8,6% més. I a la de Tarragona, 3.826, un 5,1% més.

Pel que fa a la variació interanual de les mitjanes mensuals del preu del lloguer, durant el primer trimestre del 2017 a Catalunya ha augmentat un 9,9% i assoleix els 626 euros mensuals. A Barcelona ciutat, l’increment anual ha estat de l’11,9% (mitjana de 845 euros mensuals). En el cas de l’àrea metropolitana (excloent-hi la capital), el preu del lloguer ha augmentat un 9,1% en termes interanuals (mitjana de 618 euros mensuals).

La variació trimestral del preu del lloguer entre el desembre del 2016 i el març del 2017 és del 0,7% a Catalunya. A Barcelona ciutat l’increment és pràcticament pla (d’un 0,2%), mentre que a Catalunya sense Barcelona és de l’1,5%.

A Barcelona, el districte amb un lloguer més elevat és Sarrià-Sant Gervasi, amb una mitjana de 1.182 euros. Després se situa el districte de les Corts, amb 1.005 euros, i el de l’Eixample, amb 956. Nou Barris, amb 615 euros, Sant Andreu, amb 659, i Horta-Guinardó, amb 685, registren els arrendaments més assequibles.

Per territoris, l’Informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya apunta que el preu dels contractes formalitzats a la demarcació de Barcelona, sense la capital, han pujat de mitjana fins als 690 euros (un 10,9% més interanual). A la demarcació de Girona, el lloguer mitjà se situa als 463 euros (un 4% més respecte de l’any anterior). Pel que fa a Tarragona, la renda mitjana del lloguer és de 362 euros, un 4,2% més. Finalment, a la demarcació de Lleida, el lloguer mensual de mitjana se situa als 420 euros, un 4,4% més que el mateix trimestre de l’any anterior.

L’Informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya és un estudi elaborat de forma trimestral i anual per la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat sobre l’evolució del mercat del lloguer. El treball utilitza com a font les dades provinents de les fiances dipositades a l’Incasòl per part de les persones que arrenden habitatges.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago