Categories: Noticies de Politica

President Torra: “Davant d’aquells que fan ús de la violència, bastim un país de gent de pau i acollida”

El cap del Govern ha fet arribar “el record, suport i solidaritat” a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i “el més sincer reconeixement” als professionals implicats en la gestió d’aquests atacs

  • Torra assegura que els fets viscuts aquells dies “van posar a prova el nostre país i la seva gent, i hem sortit més reforçats, units i convençuts dels nostre principis”
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet arribar avui a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils “el record, suport i solidaritat” del Govern, amb motiu del primer aniversari d’aquests atacs. Torra ha traslladat també “el més sincer reconeixement” a tots els professionals de la seguretat, de la sanitat i de les emergències que van actuar aquells dies, i ha agraït “a tots els col·lectius professionals i a tota la societat la seva actitud solidària que van bolcar en benefici de l’atenció a les víctimes i el suport en la gestió de l’emergència”. 
El president de la Generalitat ha expressat aquestes paraules en el decurs d’una Declaració institucional que ha fet aquest matí, a la Galeria gòtica del Palau de la Generalitat, acompanyat dels membres del Govern.
Per al cap del Govern, els fets viscuts aquells dies “van posar a prova el nostre país i la seva gent. I hem sortit més reforçats i units i més convençuts dels nostres principis. Uns principis que ens consoliden com una societat democràtica, pacífica, plural i tolerant”. El cap de l’Executiu ha recordat que Catalunya s’ha forjat al llarg dels segles com una terra d’acollida, i per això ha deixat clar que “davant d’aquells que fan ús de la violència, bastim un país de gent de pau i d’acollida, una societat íntegra i valenta disposada a combatre la barbàrie i la intolerància”.
Torra ha posat de relleu durant la seva intervenció “la indubtable vocació de servei” que van demostrar els professionals implicats. Un reconeixement que ha volgut fer de manera especial a “tots els treballadors sanitaris, dels serveis d’emergències i els membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra” i “als responsables que van dirigir el complicat dispositiu operatiu d’aquells dies, amb el major Josep Lluís Trapero i el conseller Joaquim Forn,avui injustament empresonat, al capdavant”. 
La democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie es produeixi on es produeixi”, ha declarat el president. I ha afegit “el món sempre trobarà Catalunya en la lluita per la defensa de la democràcia i els valors de la pau i la llibertat”.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago