El Port de Tarragona present a la XXV Llotja de Cereals Mediterrània

El Port de Tarragona present a la XXV Llotja de Cereals Mediterrània

Port de Tarragona.- El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, acompanyat de representants de la comunitat portuària i de l’equip Comercial del Port assisteix avui a la 25ª edició de la Llotja de Cereals de la Mediterrània, que se celebra a Barcelona. Aquesta trobada reuneix als principals actors del sector agroalimentari de tota la conca del Mediterrani, des d’empreses importadores, traders, brokers, fabricadors de pinsos, transportistes,…etc.

El Port de Tarragona, com a líder al Mediterrani en moviment de productes agroalimentaris, amb 5 milions de tones mogudes anualment, col·labora amb aquest esdeveniment, per a què els operadors de la comunitat portuària puguin reforçar les seves activitats comercials.

Així mateix, també assisteixen una important representació d’empreses del hinterland del Port de Tarragona que utilitzen les instal·lacions portuàries dedicades especialment als productes agroalimentaris.

Alta especialització de la comunitat portuària

Un dels valors afegits del Port de Tarragona és l’alta especialització de la comunitat portuària, així com les bones comunicacions terrestres, tant viàries com ferroviàries al hinterland consumidor. En total són 560.702m2 de superfície al Port dedicats al tràfic de productes agroalimentaris i amb una capacitat d’emmagatzematge de 1,3 milions de tones. El Port de Tarragona compta amb cinc terminals especialitzades en moviment d’aquest tipus de tràfic i la productivitat mitjana és de 500 tones mogudes/hora.

El llevís sense papers (Levante Sin Papeles) agilitza i optimitza la productivitat en la logística del transport. El Levante Sin Papeles és un sistema que elimina els tràmits duaners en paper i facilita la tramitació administrativa de control de mercaderies que han de sortir i entrar al port, reduint així el temps de gestió del servei.

A més, el Port de Tarragona es converteix en punt de connexió entre la matèria primera que s’importa, per a alimentar l’oví i boví de la ramaderia del hinterland (zona d’influència), i posteriorment s’exporta part d’aquests animals, també a través del Port de Tarragona, amb destinació països del nord d’Àfrica.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

23 hores ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago