“A Catalunya som encara molt atractius des del vessant econòmic i laboral i això ho hem de fer entendre a tothom”, afirma el líder de CCOO
“La sortida de més de 2.600 empreses ens ha de preocupar i molt”, ha indicat. “Ja vam fer una crida a la responsabilitat social dels empresaris i per aconseguir un retorn a la normalitat que aconseguís rebaixar les tensions polítiques i socials i resoldre el conflicte, que podia tenir conseqüències greus per la situació econòmica i laboral del país”, ha recordat el líder sindical.
Segons Pacheco, “els treballadors es preocupen quan els centres de direcció surten de Catalunya i s’allunyen”. “Quan cau el consum al comerç, també ens preocupa als treballadors, especialment als de les petites empreses del sector. El mateix passa amb el turisme i l’hostaleria, on es preveuen situacions difícils a principis d’any”, ha afirmat.
Tanmateix, ha advertit que “el pitjor que podem fer és ajudar a fer la profecia autocomplerta. Dir que tot anirà malament i que al final vagi malament. Hem de defugir d’això. Cal dir que hi ha hagut un problema i que ara cal corregir-lo tornant a treballar ja perquè creixi l’economia de Catalunya, amb propostes polítiques al voltant de les eleccions del 21-D i amb diàleg social”. Per exemple, el líder de CCOO ha demanat reactivar la negociació per renovar l’Acord Interprofessional de Catalunya, que “ha de fer de política tractora per corregir la situació actual”.
D’altra banda, Pacheco ha demanat “posar fre a la facilitat” que va donar el govern del PP per traslladar empreses fora de Catalunya. “Va ser un tret al peu a l’economia espanyola, no només a la catalana. La caiguda del pes econòmic català arrossegarà la resta d’Espanya. Que ningú vulgui treure partit d’això perquè és repartir les misèries”. En aquest sentit, Pacheco ha indicat que “hi ha majoria al congrés per canviar aquesta llei”.