Presentat un projecte per crear oferta turística a l’entorn del patrimoni arquitectònic dels cellers modernistes

El Patronat de Turisme de la Diputació ha liderat el projecte que impulsa l’oferta adreçada al turista dels vuit cellers modernistes de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

El projecte coordinat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona respon a cinc objectius: analitzar l’oferta enoturística dels cellers modernistes; donar-los suport en la conceptualització, estructuració i disseny de nous productes enoturístics i millorar els existents; disposar d’un portafolis d’experiències enoturístiques de qualitat integrant paquets enoturístics vinculats als cellers modernistes; generar un relat integrat de promoció turística dels cellers modernistes, i crear una plataforma web de suport a la promoció i comercialització. Després de mesos de treball, durant els quals s’han realitzat un total de 22 sessions als vuit cellers modernistes, s’ha elaborat un complert document, presentat aquest dijous. La iniciativa ha comptat amb el suport dels consells comarcals de la Conca de Barberà, l’Alt Camp, la Terra Alta i el Priorat, a més de l’Agència Catalana de Turisme.

Els cellers modernistes es troben situats a Gandesa, Pinell de Brai, Falset Marçà, Cornudella de Montsant, Nulles, Vila-rodona, Barberà de la Conca i Sarral, i són joies arquitectòniques de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, vinculades al món rural cooperatiu. 

El projecte recull propostes de millora i reptes per a cada un dels cellers modernistes fruit de l’acurat anàlisi realitzat. També conté un catàleg d’experiències concretes a oferir a cada un, per mitjà d’empreses de serveis turístics del seu entorn o directament des dels propis cellers. A més, proposa un nou logotip i línia gràfica que s’inspira en les formes arquitectòniques dels cellers, que s’adapta com a imatge individual de cada un.  A més, també fa una proposta de creació d’un web que aplegui totes les experiències i informació del projecte.

El Patronat de Turisme de la Diputació també preveu fer una campanya de promoció d’aquestes experiències enoturístiques a la tardor, adreçada al mercat català i de proximitat.

El Celler Cooperatiu de Vila-roda ha acollit la presentació del Projecte de creació i millora d’oferta enoturística a l’entorn dels Cellers Modernistes de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre, amb la presència del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, el net de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, Cèsar Ramírez Martinell, així com representants dels consells comarcals i els ajuntaments on s’ubiquen els cellers modernistes. A més, també hi han participat els propis gestors dels cellers modernistes i de les empreses relacionades amb l’oferta turística al voltant d’aquests cellers. 

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago