Categories: Noticies de Smartcity

Neix Kamleon Ventures, una spin-off que desenvoluparà sensors per al control de la deshidratació

La iniciativa participa en el programa CaixaImpulse i va guanyar un dels accèssits al Premi Empresa Tarragona Impulsa 2017, en la categoria de Projectes Empresarials en fase d’idea

URV Activ@.- L’empresa Kamleon Ventures, SL, té com a objectiu millorar la salut de les persones, a partir del control, inicialment, de la seva deshidratació. Es farà mitjançant tecnologies portables i plataformes tecnològiques que incorporaran sensors químics i bioquímics que hauran de permetre mesurar diversos paràmetres biomètrics. Inicialment es farà a través de la suor i de l’orina del propi individu, amb l’objectiu d’ ampliar els fluids que es podran analitzar a partir de nous desenvolupaments.

L’equip emprenedor junt amb investigadors de la URV ha desenvolupat tecnologies, com l’smart patch, protegida mitjançant sol·licitud de patent europea. Aquestes tecnologies poden integrar-se en una plataforma tecnològica que, de manera revolucionària, permetrà els usuaris minimitzar el risc de patir deshidratació, una de les causants de moltes lesions entre els esportistes i pot provocar-los greus problemes de salut.

A partir d’un sensor simple i robust i d’una plataforma basada al núvol, els esportistes i els seus entrenadors podran monitoritzar el seu estat d’hidratació, al mateix temps que ajudarà les persones a prendre decisions intel·ligents, millorant la seva qualitat de vida i el seu rendiment esportiu.

La URV va aprovar, en el Consell de Govern del passat 27 d’abril, la creació de Kamleon Ventures, SL com a empresa derivada (spin-off) de la universitat i aquest dilluns 17 de juliol, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré i els emprenedors de la iniciativa, l’investigador del Grup de Recerca de Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV, Francisco Javier Andrade, i els col·laboradors del grup de recerca, Jordi Ferré, Pär Blanking i Héctor González-Espressati han constituït la firma.

Durant la seva creació, Kamleon Ventures, SL ha rebut l’assessorament de la Unitat de Valorització i Comercialització de la URV, que compta amb el suport d’ACCIÓ, i la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

3 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago