El titular d’Energia i l’exministre Josep Piqué participen en una sessió ”Trobades Hotusa” amb motiu de la commemoració del 10è aniversari de la cadena hotelera
L’altre factor que cal tenir en compte en aquesta revolució digital és la necessitat d’evitar ”l’escletxa digital” que faci que sectors de la població es quedin despenjats d’aquesta economia.
El titular d’Energia no s’ha mostrat preocupat per la pèrdua de llocs de treball que pot acompanyar aquesta digitalització i ha recordat que en les revolucions industrials anteriors, l’ocupació que s’ha perdut s’ha transformat en nous llocs de treball per a nous sectors d’activitat. En aquesta revolució digital, molt possiblement els nous jaciments d’ocupació estiguin en el sector de l’oci.
L’exministre de diferents governs de José María Aznar, Josep Piqué ha coincidit amb el ministre Nadal sobre revolució tecnològica. L’exministre català ha afegit a les reflexions del ministre que una de les conseqüències de la revolució digital és que el procés d’intermediació que es viu entre els productors i els usuaris ”s’ha transformat radicalment”, ha reblat.
Un procés d’intermediació que també té un impacte en la política i en els partits polítics tradicionals i que ha permès l’aparició d’opcions populistes, segons Piqué.
Per a l’exministre català, el ‘Brexit’ no ha estat un divisió entre esquerres i dretes com opcions polítiques digitals sinó entre urbans i gent del camp, entre digitals i analògics i per tant el debat polític haurà d’interpretar aquests canvis en la intermediació si es vol seguir sent una opció de govern.
Entre el públic estava el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo i l’exalcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Hereu.