Categories: Noticies de Cultura

‘Merlí’ farà una classe magistral a l’Espai Jove Kesse

Aquest divendres 27 d’octubre a les 18.00h., l’actor Francesc Orella impartirà una xerrada que té per nom “Merlí, som peripatètics?

Redacció.- Per primera vegada a Tarragona, el professor Merlí  interpretat per l’actor Francesc Orella ens oferirà una classe magistral en format xerrada per entendre que pensar és actuar i tal com feien els peripatètics tot passejant, també és descobrir un món ple d’oportunitats.

 

L’acte oferirà dos blocs temàtics, un centrat en repassar la trajectòria teatral de l’actor i intèrpret Francesc Orella i la segona part, dedicada a comentar com es viu la joventut en el context d’una sèrie com és Merlí. Des de la perspectiva d’un professor de secundària com Merlí de caràcter molt polièdric i amb infinitat de registres, es procurarà un diàleg obert sobre com s’exposa a la sèrie el retrat de l’adolescència i els aspectes claus d’aquesta etapa.

Aquest acte es troba en el marc del cicle d’activitats trimestrals per a joves, Tardor Tarragonajove,  on es poden trobar més de 50 propostes educatives i culturals. La totalitat d’aquests cursos, tallers i activitats són gratuïtes i cal que es reservi plaça per la pàgina webwww.tarragonajove.org

El programa d’activitats Tardor Tarragonajove, és una iniciativa congestionada i coprogramada per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona conjuntament amb les entitats juvenils de la ciutat.

Francesc Orella (BCN-1957) es va formar a l’Institut del Teatre i posteriorment es va traslladar als Estats Units per estudiar a l’Herbert Berghoff Studio de Nova York on va estudiar amb actors com John Strasberg, Carol Rosenfeld, Carlos Gandolfo, Genadi Karatkov i Bob McAndrew.

En el camp del teatre ha destacat especialment per les seves interpretacions a Àngels a “Amèrica: el mil·lenni s’acosta” , “Tot esparant Godot” de Samuel Beckett i “L’estranger” d’Albert Camús. El 2008 recull el Premi Max de Teatre al millor actor protagonista per “Un enemic del poble” d’Henrik Ibsen. I el 2009 fou Premi Nacional de Teatre pel paper a “Traïció” de Harold Pinter.

En el món del cinema va debutar l’any 1989 en la pel·lícula titulada Pont de Varsòvia, dirigida per Pere Portabella, i en televisió va debutar en la sèrie Estació d’enllaç el 1994 i en Secrets de família en 1995, ambdues sèries de TVC. Més tard, l’any 2000, Francesc Orella es va donar a conèixer a escala nacional en la sèrie emesa per Telecinco, El comisario, on va ser-hi durant tres temporades (2-4) interpretant al Subinspector de la policia nacional Telmo Chacón.

Més tard va aparèixer en sèries i mini-sèries com Ventdelplà (2009) o Infidels (2009), i va debutar com a co-protagonista a Les veus del Pamano (2009), Ermessenda (2010) i Prim, l’assassinat del carrer del Turco (2014). El 2015 es va unir a l’elenc de la nova sèrie Carles, Rei Emperador on va donar vida al cardenal Adrià d’Utrecht.

A mitjan 2015 li va arribar el paper protagonista de “Merlí” a la sèrie de televisió de Merlí, de TVC, el qual el fa famós a escala nacional i internacional. Es tracta d’un professor de Filosofia que estimula els seus alumnes a pensar lliurement mitjançant uns mètodes poc ortodoxos, un home que va a la seva, seductor i amb una vida sexual intensa.

Al finalitzar aquest acte, podrem veure el Francesc Orella acompanyat de Pere Arquillué i Lluís Villanueva a l’obra “Art” que es representarà a les 21h al Teatre Tarragona. Entrada general, 26€ i preu especial a 12 euros per a joves de menys de 25 anys.

Tres actors formidables per a un dels grans èxits de la temporada! Una obra poderosa en què tres amics discuteixen sobre l’art contemporani i l’amistat que se suposa que els uneix. El gran èxit de la dramaturga francesa Yasmina Reza, Art, és una de les comèdies contemporànies més traduïdes i que més s’ha representat per tot el món, captivant milers d’espectadors. Estrenada el 1994, està ambientada a París, a finals de la dècadadels anys 80 del segle passat.

Es tracta d’una comèdia intel·ligent i enèrgica, adaptada per Jordi Galceran i dirigida per Miquel Gorriz, sobre l’art i el valor de l’amistat. La relació de tres personatges, interpretats per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, comença a trontollar arran d’una discussió sorgida quan comenten un quadre pintat de blanc.

Fitxa artística: Amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Autora: Yasmina Reza. Traducció: Jordi Galceran. Direcció: Miquel Gorriz

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago