En el camp de la gestió pública que centra aquesta edició de l’SCEWC, el director comercial de Fama Systems, Alex Santacana, ha explicat en declaracions a l’ACN que el concepte de ciutats intel·ligents també ha donat pas a les “regions intel·ligents”, un grup de municipis connectats a través d’aplicacions que els permeten gestionar les seves infraestructures i instal·lacions. Fama Systems va desenvolupar un projecte d’aquestes característiques en col·laboració amb la Diputació de Pontevedra.
Santacana explica que Fama Systems comercialitza la tecnologia als municipis per gestionar els serveis públics, des del manteniment fins al contacte amb els proveïdors, però també als ciutadans que sol·liciten aquests serveis i que poden notificar que hi ha algun problema, per exemple a la via pública. Així mateix, la tecnologia permet centralitzar aquesta informació i Fama Systems proposa les eines de gestió per resoldre aquests problemes.
Per la seva banda, el gerent de Rosmiman, Antonio Ramírez, ha assenyalat que les tecnologies relacionades amb les ‘smart cities’ permeten als ajuntaments ser transparents en la seva gestió, a partir de conèixer quins són els seus actius, els seus costos de manteniment o les seves inversions. “Així poden involucrar els ciutadans en el manteniment i conservació de seu entorn més proper”, ha afegit Ramírez.
“Un ciutadà que surt a un parc o a una platja de la ciutat pot col·laborar amb el municipi alhora de detectar deficiències en les infraestructures i proposar millores que després són tractades per part del sistema i derivades a les brigades de manteniment del municipi o de les empreses que hi col·laboren. Això es traçable en un doble sentit, del municipi al ciutadà i a la inversa. El sistema també proveeix dades obertes que poden servir a tercers per fer estudis de viabilitat o de manteniment, entre d’altres”, ha explicat el gerent de Rosmiman.
El principal certamen internacional sobre ciutats intel·ligents
L’SCEWC és el principal esdeveniment internacional sobre ‘smart cities’ i té lloc del 14 al 16 de novembre a Barcelona. L’esdeveniment compta amb la participació de grans empreses com Alstom, AT&T, Bosch, Cellnex, Cisco , Deutsche Telekom, Engie, FCC, Ferrovial, Fiware, Hexagon, Huawei, Intel, Mastercard, Microsoft, PTC, SAP, Siemens, Silver Spring Networks, Suez i ZTE, que mostraran les seves últimes solucions en el congrés.
L’esdeveniment també reunirà a representants de més de 700 metròpolis de tot el món. Entre les ciutats que tindran representants a Barcelona es troben Atlanta, Berlín, Busan, Casablanca, Dubai, Grenoble, Londres, Lió, Montevideo, Moscou, Nova York, Pobla, Quebec, Taipei, Tel Aviv i Zheijhang. Així mateix , l’SCEWC albergarà diversos pavellons de països com Austràlia, Àustria, Bèlgica, Xile, Xina, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Alemanya, Holanda, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Noruega, Suècia i els Estats Units.
Així mateix, un total de 420 experts internacionals compartiran les seves idees sobre com el les ciutats han d’abordar en el futur els seus desafiaments més crítics. En les conferències i debats s’aprofundirà en el futur dels assentaments urbans a través d’un programa de conferències estructurat en vuit temes: Govern, Ciutats Segures, Economia, Sostenibilitat, Economia Circular, Societat i Dades i Tecnologia.
La presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha insistit que incrementar l'impost de les estades…
Aquesta manifestació de protesta es fa per expressar el descontent per l'abandonament i la manca…
Entre los materiales enviados por los centros del Grupo Mimara de la demarcación de Tarragona…
Grupo Fermator va organitzar recentment el Family Day a la seva seu de Doors Movement…
Planet Youth, el model més reeixit a nivell mundial per a la prevenció de consums…
La Realting MasterCup Regatta, evento internacional de carácter lúdico-deportivo organizado desde Cambrils que reúne a…