Categories: Noticies d'Economia

L’ocupació del sector tecnològic augmenta un 26,3% en un any i arriba al màxim històric de 103.300 treballadors

Actualment hi ha 13.794 empreses d’aquest tipus a Catalunya, un 5,7% més que l’any 2015

ACN Barcelona .- L’ocupació del sector tecnològic ha augmentat un 26,3% en un any i ha arribat al màxim històric de 103.300 treballadors, segons es desprèn de les dades del ‘Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2017’ que ha presentat aquest dimecres el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno). Aquesta dada representa el 3,2% del total de l’ocupació catalana i suposa un creixement del 26,3% respecte del quart trimestre de 2015, amb 21.500 treballadors més. L’estudi, fet a partir d’enquestes a més de 1.000 empreses, indica també que l’ecosistema tecnològic català està format per 13.794 empreses, el 2,3% de les que hi ha al país. En el darrer any el nombre ha pujat un 5’7% respecte l’any 2015, amb 738 noves firmes.
Un altre aspecte que indica l’informe és que la “falta de vocació tecnològica” entre els joves és “generalitzada” i que la disponibilitat de professionals especialitzats és “reduïda”. A banda, el baròmetre reconeix la “transversalitat” de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en el conjunt de l’economia i la “necessitat i voluntat” de digitalització dels processos de negoci. Pel que fa als principals obstacles al sector tecnològic català, l’estudi els situa en la “manca” de demanda innovadora i de finançament privat.

Pel que fa a la composició d’aquest tipus d’indústries, l’estudi posa de manifest que el 69% són homes i el 31% dones. Ocupen, majoritàriament, posicions no directament relacionades amb les àrees operatives de sistemes, si no amb els departaments de finances, administració i màrqueting.

A partir de les enquestes també s’ha detectat que les empreses segueixen percebent la fuga de talent, problema que combaten amb plans de retenció i potenciació, on destaquen la flexibilització i virtualització dels llocs de treball. Mentre que les empreses han d’augmentar salaris per retenir els professionals, el mercat pateix una constricció en preus, el que fa reduir els marges d’explotació de les empreses tecnològiques.

Pel que fa al futur, el tractament de les dades, la ciberseguretat, la realitat augmentada i l’Internet de les coses són les tecnologies amb majors perspectives de creixement segons el baròmetre.

Finalment l’estudi recomana aprofitar l’oportunitat que aporta Barcelona, com a ciutat referent en projecció internacional i capital mundial del mòbil, per generar una major exposició de l’ecosistema TIC català cap a l’exterior.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

El teixit turístic de Tarragona, contra l’augment de l’impost de les estades turístiques

La presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha insistit que incrementar l'impost de les estades…

2 setmanes ago

Les urbanitzacions del Catllar tallaran la carretera en protesta per la manca d’inversió municipal

Aquesta manifestació de protesta es fa per expressar el descontent per l'abandonament i la manca…

2 setmanes ago

El Grupo Mimara envía a Valencia material para las personas mayores y personal de emergencias

Entre los materiales enviados por los centros del Grupo Mimara de la demarcación de Tarragona…

3 setmanes ago

Grup Fermator celebra el Family Day a la seva planta de Falset

Grupo Fermator va organitzar recentment el Family Day a la seva seu de Doors Movement…

3 setmanes ago

Neix Planet Youth Espanya, amb seu a Tarragona

Planet Youth, el model més reeixit a nivell mundial per a la prevenció de consums…

1 mes ago

La 8ª Realting Mastercup Regatta 2024 llega a Barcelona tras la estela de la Copa América

La Realting MasterCup Regatta, evento internacional de carácter lúdico-deportivo organizado desde Cambrils que reúne a…

1 mes ago