L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació ensenya el llenguatge del dibuix

La primera jornada de l’esdeveniment Big Draw ha dut tallers oberts a tothom i classes a carrers i places de la Part Alta

 

La Plaça de la Font, les Voltes del Circ Romà, la Plaça del Rei o el Pla de la Seu, han estat aquest dijous alguns dels escenaris de l’esdeveniment Big Draw de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona per dur el Dibuix al carrer en tot un seguit d’actes i activitats participatives.

L’elaboració d’un trencaclosques gegant a través d’un taller obert a tothom que s’hi ha volgut afegir ha estat una de les accions més seguides, a la plaça de la Font. Dirigida per la il·lustradora Berta Artigal, l’activitat ha permès realitzar un gran trencaclosques amb la imatge d’un colom, a partir de les peces que prèviament s’han dibuixat i decorat al bell mig de la Plaça. A la plaça del Rei, l’il·lustrador Ferran Orta ha conduït el taller i La taca i la línia amb eines poc convencionals, en què també hi ha participat passejants i ciutadans anònims que han volgut fer la seva aportació.

La jornada ha seguit amb una conferència al Museu d’Art Modern del dissenyador gràfic tarragoní Manuel Moranta Parlar. Pensar. Dibuixar i classes sobre diferents tècniques amb alumnat i professorat mostrant a diferents carrers de la Part Alta allò que normalment només es pot veure a les aules del centre.

 El reconegut dibuixant d’historietes Javi Royo, aquest divendres al Museu d’Art Modern

Una de les figures destacades convidades a l’esdeveniment és el dibuixant d’historietes, Javi Royo, que aquest divendres, a les 13 hores, serà al Museu d’Art Modern de Tarragona (C. Santa Anna 8) per explicar la seva experiència professional i la seva visió particular del món del dibuix amb la conferènciaDibuixar en cas d’incendi.

També per demà divendres, 3 de novembre, la Plaça del Rei acollirà el taller Collage, amb l’artista plàstica Mònica Solsona entre les 10 del matí i les 12 del migdia. A més, diferents carrers de la Part Alta seran escenari de sessions obertes amb alumnat i professorat de l’Escola com Frottage Urbà (diferents carrers del nucli antic), Dibuix sobre vidre (aparadors del carrer major i Dibuix 3D (porxos del carrer Merceria).

Festival Big Draw

El Festival Big Draw és la celebració més gran del món del dibuix amb activitats organitzades arreu per creadors, difusors i centres de promoció i d’ensenyament de l’art i el disseny. L’entitat no governamental fundada l’any 2000, The Big Draw, va ser la impulsora d’aquesta iniciativa que té lloc anualment i que  promou el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’educació, l’expressió i la creació.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

7 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

7 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago