La sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha acollit aquest dijous la 26a edició de les Jornades Científiques, un esdeveniment organitzat per Mare Terra Fundació Mediterrània amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
L’eix central de les Jornades, l’economia circular, ha suscitat un gran interès ja que s’hi han apuntat un centenar de persones, una xifra molt elevada en aquest tipus d’activitats. Tal i com ha afirmat el president de Mediterrània, Ángel Juárez, en l’acte de clausura, “per a nosaltres és un orgull que 26 anys després de la seva posada en marxa les Jornades Científiques continuïn generant tanta expectació. Això significa que estem fent les coses bé i ens anima a seguir treballant per superar-nos”.
Més enllà de l’èxit de públic, les Jornades han resultat molt interessants per l’alt nivell de tots els ponents. Durant el matí, Juan Antonio Duro (URV), Santiago Castellà i Cristina Guillen (ambdós de Tarragona Smart Mediterranean City), Anna Pérez (Institut de Recerca en Tecnologia Agroalimentària –IRTA-) i Xavier Ribera (BASF) han impartit xerrades sobre diverses qüestions relacionades amb l’economia circular.
Per altra banda, Albert Vilalta (SUEZ), Tomàs Carot (Sirusa) i Natàlia Ascasio (Griñó Ecologic) han participat en una taula rodona titulada ‘Els residus i l’economia circular’. Així doncs, durant la jornada s’ha parlat sobre l’economia circular enfocada en la industria agroalimentària, l’adaptació de la indústria química a aquesta estratègia o com es poden beneficiar les ciutats (i els seus habitants) de l’economia circular, entre d’altres qüestions.
Una de les principals conclusions del dia és que l’economia circular no és una moda passatgera sinó que té i tindrà un rol molt important en les transformacions econòmiques i socials que es viuran en els propers anys. Aquesta revolució ja ha començat i tots en podem formar part i participar-hi. Tal i com ha conclòs Juárez per tancar l’esdeveniment, “tant de bo que totes les persones que hem assistit a aquest esdeveniment siguem conscients que el model actual ha de canviar i que el futur ha de passar pel reaprofitament al màxim dels recursos. I és que si celebrem les Jornades Científiques és per fer pensar la gent, sensibilitzar a través de la formació i col·laborar per construir un món millor”.