També notifiquen la presència de corretjola i posidònia, que indiquen la bona qualitat de l’aigua
Pel que fa a la corretjola i la posidònia, són dues plantes marines que tenen presència a la zona ampollera. Són plantes que tenen arrels, fan flors i fruits, i estructuren l’ecosistema marí formant boscos que funcionen de la mateixa manera que els terrestres. Així, proporcionen aliment als peixos, que poden utilitzar-les com a refugi.
Bonfill ha explicat que a partir de la tardor, les fulles d’aquestes dues plantes apareixen a la vora de la mar, arribant a amuntegar-se a la sorra. “També hi ha queixes d’alguns ciutadans que, per pura ignorància, diuen que les platges estan brutes, quan en realitat això és un indicador que hi ha aquesta planta dins de l’aigua”, ha comentat Bonfill, que destaca que la presència de posidònia i corretjola és positiva, també en terra ferma, perquè protegeix la costa de l’erosió dels temporals.
Amb la campanya, el consistori també ha distribuït per diferents locals públics fulletons informatius escrita en català, castellà, anglès i francès. Tant als panells com als fulletons, també s’explica la biodiversitat marina, com per exemple els musclos, meduses, esponges i nacres que hi ha a la zona.
La campanya engegada per l’Ampolla és semblant a la que l’any passat ja va iniciar Sant Carles de la Ràpita –a la platja de Garbí i a Les Delícies- on també hi ha la presència de corretjola. D’altra banda, l’Ametlla de Mar, que té el prat de posidònia més gran de Catalunya, està refent els cartells de bandera blava de les platges per donar més importància als valors marins. I així, “conscienciar a la gent que hi ha vida allà a sota encara que no ho sembli, i que té interès més enllà del paisatge exterior”, ha afegit Bonfill