El document proposarà accions específiques per a cada zona de la ciutat en àmbits com la formació, l’emprenedoria o l’atracció d’inversions
Obtenir una radiografia socioeconòmica de la ciutat de Tarragona amb dades disgregades per les 11 zones urbanes en què es divideix la ciutat, així com identificar i definir les línies de treball estratègiques és l’objectiu d’un pla que desenvoluparà l’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Impulsa i amb el suport econòmic del Servei d’Ocupació de Catalunya.
Tarragona Impulsa treballa en el desenvolupament del Pla d’acció de desenvolupament econòmic local i d’ocupació de Tarragona, que finalitzarà el 2022. Aquest pla inclou accions relacionades amb els àmbits de l’ocupació, la formació, l’emprenedoria, el suport al teixit empresarial i l’atracció d’inversions. “Després d’elaborar el Pla d’acció general per la ciutat vam identificar la necessitat d’actuar a nivell més micro i ara, amb l’esclat de la pandèmia encara es fa més necessari que mai; per la qual cosa adaptarem les accions i programes que oferim des de Tarragona Impulsa a les necessitats concretes de cada zona de la ciutat. L’objectiu és aprofitar el potencial de cada zona i incidir en les mesures concretes que necessiti cada zona per millorar en aspectes de la seva situació socioeconòmica”, explica la consellera de Desenvolupament Econòmic, Laura Castel.
Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tarragona es va presentar a la convocatòria del programa de suport al desenvolupament local del Servei d’Ocupació de Catalunya amb l’objectiu d’aconseguir:
- Una radiografia socioeconòmica de cadascuna de les zones de la ciutat.
- Un informe amb els resultats del treball qualitatiu que s’ha de realitzar amb entitats veïnals, comercials, socials… de cada zona.
- Un pla amb la identificació de línies de treball per la millora de l’ocupació i l’activació econòmica de les 11 zones urbanes de Tarragona que contingui:
- Identificació fonts d’activitat econòmica per zones
- DAFO de cada zona de la ciutat
- Línies estratègiques i programes per cada zona de la ciutat, prioritzats per impacte positiu en les dinàmiques econòmiques.
- Model de governança o seguiment del pla de desenvolupament local de proximitat.
El projecte es desenvoluparà aquest mes de juny i té una durada de tres mesos i les conclusions s’adaptaran a la nova distribució en cinc districtes en què es treballa des de l’Ajuntament.
El cost total del projecte és de 36.058 €, dels quals el SOC cofinança el 80% i l’Ajuntament el 20% restant.
Entitats veïnals, comercials, sindicats, patronals, entitats socials i educatives van donar suport al projecte amb la signatura d’una carta de compromís. “Totes aquestes entitats es tindran en compte per participar en l’anàlisi qualitatiu de cadascuna de les zones. De fet, en les properes setmanes ens posarem en contacte amb elles per iniciar el procés participatiu”, conclou la consellera Castel.
Per a l’elaboració del pla està previst realitzar entrevistes als agents clau de cada zona i tallers participatius per les diferents fases del projecte. En la situació actual la realització de les entrevistes i tallers s’haurà d’adaptar a formats digitals.