Categories: Noticies d'Esports

La vallenca Marta Galimany, plata en la Mitja Marató

L’esport pren els carrers a la recta final dels Jocs Mediterranis

L’atleta vallenca Marta Galimany ha estat profeta a la seva terra (l’única de fet dels representants tarragonins a la competició) amb una medalla de plata a la mitja marató dels Jocs disputada aquest matí pels carrers de Tarragona, en una jornada de doblet al pòdium per a la selecció estatal perquè Elena Loyo ha estat tercera. Amb sortida a la plaça Imperial Tarraco i arribada a l’estadi d’atletisme de l’Anella Mediterrània, la de l’Alt Camp només s’ha vist superada per la italiana Sara Dossena.

Galimany ha travessat la línia de meta parant el cronòmetre en 1h15’16”, a només un minut i mig de la italiana Dossena (1h13’18”). La vallenca s’ha emportat la plata fins i tot amb una certa comoditat que ella mateixa ha atribuït al fet de competir a casa. Per la seva banda, Loyo ha entrat un minut més tard que la vallenca fent un bon temps de 1h16’20”.

Aquest matí s’ha celebrat a Tarragona la mitja marató dels XVIII Jocs Mediterranis. El marroquí Mohamed Reda El-Aaraby s’ha penjat la medalla d’or en creuar la meta amb un temps de 1:04:03. La plata ha estat per l’italià Eyob Ghebrehiwet (1:04:07) i el bronze pel turc Kaan Kigen Ozbilen (1:04:19).

 

Pel que fa a la competició femenina, el millor temps l’ha marcat la italiana Sara Dossena, que suma una nova medalla pel seu país amb un temps de 1:13:48. L’atleta local Marta Galimany ha arribat en segona posició (1:15:16), mentre que una altra espanyola, Elena Loyo, s’ha penjat el bronze (1:16:20).

 

La mitja marató ha sortit de la Plaça Imperial Tarraco i ha recorregut diversos carrers del centre de la ciutat de Tarragona per després dirigir-se a l’Anella Mediterrània, on s’ha ubicat la meta.

Contrarellotge a Vila-seca

Vila-seca, per la seva banda, ha acollit la prova de contrarellotge en ciclisme en categoria tant masculina com femenina.

La prova se l’ha adjudicat l’italià Edoardo Affini (30:31:12), seguit del portuguès Domingues Gonçalves (30:37:02) i l’eslovè Izidor Penko (30:53:66).

Pel que fa a les dones, la guanyadora ha estat la també italiana Elena Cecchini (24:15:67), seguida de la seva companya de selecció Lisa Morzenti (25:02:36) i la xipriota Antri Christoforou (25:12:10).

 

El circuit masculí constava de 25 km i ha recorregut el centre de Vila-seca per després anar fins a Salou i Cambrils. El femení, de 18 km, ha fet el mateix recorregut però sense passar pels carrers cèntrics del municipi.

 

Es tracta d’un circuit molt ràpid que ha comptat amb un ampli dispositiu de seguretat i sanitari que ha garantit l’èxit i bon funcionament de la prova.

 

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

4 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

4 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago