Categories: Noticies de Cultura

La mar i la pesca tradicional, protagonistes de dues exposicions durant l’agost, a Cal Bofill de Altafulla

“Per una costa sana i una pesca de futur” i “Maquetes i Mar. Manuel Gatell Figuerola” es podran visitar de l’1 al 31 d’agost, en horari de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.

L’activitat l’organitza la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra amb la col·laboració de GETE-Ecologistes en Acció i el GEPEC – EdC.

Per una costa sana i una pesca de futur: Pescadors, peixos i ecosistemes són elements a defensar activament per afavorir activitats econòmiques locals i sostenibles, i per defensar el medi ambient.

Els éssers humans depenen d’ecosistemes sans, i el progressiu deteriorament d’aquests ecosistemes té una clara relació amb el deteriorament de la qualitat  de vida. Mantenir les pesqueries artesanals, consumir peix sa i conservar els ecosistemes litorals està interrelacionat (biodependència).

Si es vol seguir consumint peix de qualitat obtingut sense generar greus impactes ambientals i conservar la pesca tradicional, cal conservar els ecosistemes litorals que produeixen  peixos i marisc. Així es podrà assegurar el futur de la tan necessària pesca artesanal. Més informació: http://www.ecologistasenaccion.org/article26209.html

Maquetes i Mar. Manuel Gatell Figuerola: La pesca ha perdut una persona molt valuosa per al patrimoni a Torredembarra: Manuel de Cal Menut, com li agradava que l’anomenés la gent. Aquest pescador va fer de baula entre els seus avis pescadors amb vela llatina i aficionats actuals que treballen per a recuperar el patrimoni pesquer. Entre les anècdotes que explicava, recordava com venien a la Torre pescadors d’altres poblacions, fins i tot de la Cala, per a bastir-se de joncs per a construir les seves nances. Nances que també formen part d’aquesta exposició, entre d’altres manualitats que transporten el visitant a un temps en què la paraula sostenibilitat no existia, però sí el seu fer. Gràcies a la seva família i al Grup de Dones de Torredembarra, i també a les cessions de particulars i entitats com la dels jubilats del Serrallo, aquesta mostra que ha estat a la sala d’exposicions de Baix a Mar durant el mes de juliol es podrà continuar visitant a l’agost a Cal Bofill.

 

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

3 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago