‘Jupiter’s Moon’ s’ha erigit com a pel·lícula guanyadora de la 50a edició del Festival de Sitges
A través de la figura d’Aryan, que segons el director del film podria ser un àngel, la pel·lícula “vol transmetre que aquesta crisi no és una cosa que ens ve de nou i, per tant, l’hem d’utilitzar per aprendre la lliçó”. En aquest sentit, Mundruczó ha subratllat que aquesta crisi “no és contra Europa sinó per a Europa” i considera que és important “aprendre d’ella”.
Mundruczó també ha subratllat que la seva pel·lícula és una “barreja de gèneres” i, de fet, considera que aquesta mescla “reflexa millor la realitat que no pas els gèneres purs”. “La contradicció entre gèneres representa millor la realitat”, ha assegurat Mundruczó, que ha explicat que el film “conté un element fantàstic que és la figura d’Aryan, un àngel o una persona que podria ser un àngel i, a part, és una crítica a la societat”.
D’altra banda, el director del film també ha posat en valor la dificultat del rodatge. Segons ha dit, “tot el que vam rodar va ser real, en escenaris reals i no en estudis ni cromes ni objectes de plàstic”. De fet, per Mundruczó, el film ha esta possible gràcies a “un equip molt apassionat” amb el projecte i ha dit que al darrere hi ha un “procés d’investigació molt important per veure com podíem trobar el llenguatge per fer-lo el més real possible sense manipular-lo”.