Categories: Noticies de Politica

Junqueras demana pensar en l’endemà de l’1-O i insta tothom a actuar “amb responsabilitat”

El vicepresident diu que no s’obligarà ningú a fer res “en contra de la seva voluntat” i que s’actuarà davant la “guerra bruta” del govern espanyol

ACN Barcelona .- El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha demanat pensar en l’endemà de l’-O i actuar amb responsabilitat. “Passi el que passi el dia 1, s’ha de pensar en el dia següent. Tothom ha de tenir l’interès d’actuar de la manera més responsable possible”, ha declarat Junqueras en una entrevista a ‘La Vanguardia’. El vicepresident ha afegit que tothom ha de ser conscient de les “reputacions creuades” de totes les institucions i que les decisions que es prenguin en contra d’algú “es prenen en contra d’un mateix”. El vicepresident ha afirmat també que amb el referèndum no s’obligarà a ningú “a fer res en contra de la seva voluntat” i que se supliran les “carències” derivades de la “guerra bruta” del govern espanyol.
El vicepresident de la Generalitat s’ha mostrat convençut que certs instruments de l’Estat “utilitzaran la guerra bruta de forma sistemàtica contra els ciutadans” de Catalunya i ha afegit que el que farà el Govern serà “adaptar-se” a aquestes actuacions per fer possible el referèndum. Ha reiterat que l’executiu català “no renuncia” al diàleg però ha constatat que el govern de Mariano Rajoy “no vol parlar” i manté una actitud “molt irresponsable”.

Ha afirmat també que el Govern cobrirà les possibles “carències” que es derivin de la “guerra bruta” i l'”abús de poder” del govern espanyol per fer possible el referèndum de l’1 d’octubre i els ha alertat que si s’arribés a un escenari d’inhabilitacions, això “no canviaria res”. “No ens podem deixar condicionar per les decisions profundíssimament injustes que pot impulsar el govern espanyol”, ha declarat.

Davant la possibilitat que aquells ajuntaments on no governen forces independentistes, com els del PSC, no hi col·laborin, Junqueras ha esperat que la voluntat ciutadana expressada de forma “tan clara” contribueixi a que si algun consistori tingui algun dubte “es resolgui favorablement”. En cas que no es pugui establir el col·legi electoral on es fa habitualment en qualsevol comicis, es farà “en el lloc més pròxim al que sigui habitual”.

Sobre els funcionaris, defensa que mai se n’ha obligat a cap a actuar contra la seva voluntat i que tampoc es farà ara. “No tenim cap intenció d’obligar ningú a fer res que vagi en contra de la seva voluntat”, ha dit.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago