L’advocat Francisco Zapater, pare d’una de les noies, lamenta que els principals responsables no estiguin entre els acusats
La família Zapater també recela i té por que el cas pugui prescriure. La llei alemanya preveu que si en deu anys no hi ha sentència, el cas prescriu i es tanca. “Han passat ja set anys i mig i, tot i que en falten dos i mig, no sabem si arribarem”, ha apuntat el pare de Clara Zapater. L’advocat tarragoní ha insistit en què la justícia alemanya no es pot permetre aquesta situació perquè li suposaria “un terrible desprestigi” i castigaria les famílies amb una “doble frustració”.
Des de 2016, quan el tribunal de districte de Duisburg va decidir tancar el cas adduint que no existien proves suficients per obrir un procés penal, s’ha perdut molt temps. Els familiars de les víctimes van engegar una campanya a les xarxes per reobrir-lo i van recollir més de 367.000 signatures a tota Europa. L’Audiència Territorial de l’estat alemany de Renania del Nord-Westfalia, amb seu a Düsseldorf, va acabar donant la raó a la fiscalia i als familiars de les víctimes, que havien recorregut la primera resolució judicial i va ordenar l’obertura de judici oral.
Durarà, com a mínim, un any. Hi ha sessions previstes fins al 20 de desembre de 2018. Francisco Zapater i la seva dona han assistit, aquest divendres, a la primera jornada on s’han tractat qüestions prèvies i tècniques. Hi seran fins al proper divendres i l’any que ve assistiran a les sessions on se citin els testimonis més importants. “Hi havíem de ser. És el judici de la nostra filla. Hem esperat set anys i mig i estem aquí per fer acte de presència al lloc on es decideix què va passar a la LoveParade del 2010 i qui és el culpable”, ha apuntat el pare de Clara Zapater. “Ens agradaria que les conclusions servissin per a què tragèdies com aquesta no tornin a passar ni a Europa ni al món”, ha demanat.