La polarització de l’escenari polític català produeix moviments entre els afiliats als sindicats
Sallas ha explicat que cal tenir en compte que “el sindicalisme majoritari d’aquest país és el sindicalisme del 78 encara, hereu de la transició i que defensa els valors constitucionals espanyols”. “Aquí nosaltres no hi entrem, ni tampoc la majoria política i social d’aquest país”, ha afegit el portaveu, qui considera “normal” que “apareguin opcions sindicals que ja se situen al marge dels consensos de la transició”.
Precisament aquest dilluns, el portaveu de Súmate i exdiputat de la CUP Antonio Baños i el diputat d’ERC Joan Tardà van compartir a Twitter l’enllaç per afiliar-se al sindicat. “La República necessita un nou sindicalisme valent i digne. Ho vàrem veure a la vaga del dia 8. Afilia’t tu també a la @I_CSC aquí”, deia el tuit de Baños. Mentre que Tardà acompanyava l’enllaç amb aquest missatge: “Orgullós del meu sindicat!”
L’organització obrera està treballant per fer una campanya per promoure les afiliacions. En aquest sentit, Sallas apunta que una de les seves assignatures pendents és “anar estructurant el territori, ja que quan tens delegacions a comarques hi ha més capil·laritat perquè la gent entri i conegui el sindicat”. Actualment, l’organització té quatre locals a Barcelona, un a Igualada i un altre a Sabadell.
El portaveu ha criticat la “intoxicació dels grans sindicats difamant en contra de la vaga” del 8-N. El portaveu ha assegurat que delegats “d’altres sindicats” van assegurar que l’aturada era “il•legal”, fet que considera un atac contra el dret a vaga. De fet, la patronal Foment del Treball va denunciar la vaga perquè considerava que s’havia convocat per “motius polítics” i per tant la considerava “il•legal”. Davant de la demanda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va decidir no suspendre l’aturada del 8-N com a mesura cautelar, si bé encara no s’ha pronunciat sobre el fons de la qüestió.
En aquest sentit, el portaveu del sindicat independentista ha reiterat que la vaga del 8-N es va convocar per “motius estrictament laborals que no van deslligades de les qüestions polítiques”. I és que, al marge de la creixent precarietat del mercat laboral, un dels motius de la convocatòria era el decret del govern espanyol per facilitar el trasllat d’empreses. Sallas no ha revelat si hi haurà una nova vaga general en un futur proper: “Anirem decidint si en convoquem una altra o no”.
CCOO es manté “cohesionada”