Categories: Noticies de Smartcity

ImpulsCatSud i la Cambra de Comerç de Valls organitzen una Taula d’Experts sobre ordenació del territori    

Una dotzena d’experts reflexionen sobre com millorar l’articulació i col·laboració territorial de cara a trobar solucions als reptes comuns de les comarques tarragonines

ImpulsCatSud Regió del Coneixement i la Cambra de Comerç de Valls han organitzat una Taula d’Experts sobre ordenació del territori. Sota el títol ‘Ordenació del Territori: un factor de desenvolupament econòmic i social’, una dotzena d’experts han reflexionat sobre la necessitat de comptar amb una millor articulació territorial per tal de donar solucions a necessitats transversals com la mobilitat, la gestió dels residus, l’energia o, també, la captació d’inversions i l’impuls de l’economia.

El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira, ha explicat que “el Camp de Tarragona és una realitat social, cultural i econòmica indiscutible, ha estat així històricament i ho seguirà sent, però per tal d’exprimir al màxim les nostres potencialitats necessitem més àmbits de col·laboració i decisió dels que tenim”. En aquest sentit, Rovira ha reclamat que “Valls i l’Alt Camp volen jugar un rol central dins de l’històric triangle entre Tarragona, Reus i la nostra ciutat”.

Per la seva banda, el president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, ha posat el focus en la necessitat de “comptar amb instruments que superin l’àmbit municipal i comarcal per buscar les millors solucions a temes transversals com la promoció econòmica, la gestió del talent, la formació, l’energia, la mobilitat, la gestió dels residus, etc”. Aragonès va valorat “molt positivament la iniciativa de l’alcalde de Tarragona i l’alcaldessa de Reus de donar forma a l’Àrea Metropolitana”, però ha reclamat que la col·laboració al territori tingui “un abast més gran que el que inclou aquesta àrea central”. El president d’ImpulsCatSud ha reiterat la necessitat d’articular la col·laboració publicoprivada creant nous espais de diàleg entre les administracions i el teixit empresarial i associatiu per tal de “desbloquejar els grans reptes de la Regió CatSud”.

Aquesta és la cinquena Taula d’Experts que ImpulsCatSud organitza aquest 2023, després de les que es van centrar en l’energia, el talent, la mobilitat i la salut. L’objectiu d’aquestes jornades és promoure el debat sobre els grans temes de la Regió CatSud, comptant amb experts de reconeguda solvència per extreure’n conclusions i recomanacions sobre com podem millorar la competitivitat del territori.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

3 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

4 setmanes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

4 setmanes ago

Els Premis Lladonosa, al Saló B-Travel de Barcelona

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa han arribat novament a Barcelona el passat cap de setmana…

1 mes ago

El Parc Samà inaugura ‘El Parterre de la Immortalitat” dins del seu pla d’adaptació a l’emergència climàtica

El Parc Samà ha inaugurat el denominat 'Parterre de la Immortalitat', ubicat davant de l'edifici…

1 mes ago