Categories: Noticies de Politica

Gabriel denuncia “la persecució política de l’independentisme”

L’exdiputada ha fet arribar un missatge a l’Assemblea d’Endavant, en la primera intervenció pública després que es conegui que és a Suïssa

Redacció.- L’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, ha denunciat que “la persecució política de l’independentisme pren noves formes i abasta nous espais”, i ha fet una crida a no oblidar cap de les persones represaliades. Gabriel ha fet arribar aquest missatge de veu a la militància d’Endavant, en la clausura de l’assemblea nacional de la formació que s’ha celebrat aquest diumenge a Reus. Es tracta de la primera intervenció pública que ha fet l’exdiputada després que es conegui que és a Suïssa per preparar la seva estratègia judicial, tot i que no ha fet cap referència sobre si anirà a declarar el proper dimecres al Tribunal Suprem. Gabriel també ha volgut transmetre “una abraçada especial” a totes les persones que han sofert la repressió, i sobretot a “les companyes del País Valencià, a les antifeixistes finalment absoltes, i a la Paula i el Santi, citats darrerament”.
La militant d’Endavant creu que “corren temps estranys”, però que també poden ser “moments de canvis”, i que d’aquí sempre n’han sortit “les veritables transformacions”. En aquest context, ha posat en valor el paper de la formació anticapitalista, com “una de les eines polítiques més útils d’intervenció en uns Països Catalans amb molts reptes”. Així, ha destacat “l’articulació política del país” i la seva “construcció” com a fites amb què cal perseverar “de forma tossuda”.

Finalment, Gabriel ha elogiat a la feina de la militància i “la resistència a què ens converteixin en persones que no volem ser”. “Ens han parit filles del bàndol dels vençuts, i la construcció d’una país que faci dignes les persones és lluitar contra el bàndol dels vencedors”, ha conclòs.

D’altra banda, a través del seu compte de Twitter, l’exdiputada de la CUP ha repiulat sobre una acte el proper 24 de febrer a Sallent, el seu municipi, per donar-li suport. “Ens trobem dissabte, contra la persecució política”, va escriure divendres passat.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago