Categories: Noticies de Societat

Fundación Repsol destina 15.000 euros a projectes socials a Tarragona

S’emmarca dins del compromís de Repsol de contribuir al benestar de la societat

 

 

Redacció.- Fundación Repsol i el Complex Industrial de Repsol a Tarragona han atorgat els ajuts corresponents a la convocatòria per a projectes socials que es desenvolupen a l’entorn. Aquesta convocatòria s’emmarca dins del compromís de Repsol de contribuir al benestar de la societat, millorar la qualitat de vida de les persones i aconseguir un major desenvolupament social, educatiu, ambiental i cultural, especialment a les zones on és present.

En aquesta primera convocatòria, 19 projectes han optat a obtenir els ajuts. Finalment, els 3 projectes que rebran ajuts econòmics per part de la Fundación són els següents:
Associació d’Asperger-Tea del Camp de Tarragona, pel projecte Stop bulling/Patis actius, patis per a tots. Aquest projecte té com a principal objectiu que nens i adolescents amb TEA puguin participar i gaudir de les activitats socials que es realitzen a l’hora del pati al seu centre educatiu, tal i com ho fan els seus companys.

El nen o adolescent Aspie és una persona que es desenvolupa sense dificultats amb l’anticipació i la planificació, una persona a qui no li agraden els imprevistos i participa en les activitats dirigides. Però tot això desapareix a l’hora del pati; de forma col·loquial, podem dir que a l’hora del pati és un “campi qui pugui”, on la persona Aspie es troba totalment desorientada i estressada. Pot manifestar la seva voluntat d’estar sol però, en cas de voler participar en algun joc col·lectiu o conversa grupal, molt probablement, no sabrà com fer-ho. Aquest projecte rep un ajut econòmic per valor de 9.700 €.
Xarxa Sta. Tecla/Fundació Estela de Protecció als Disminuïts Psíquics, pel projecte Afavorim l’esport/Pràctica esportiva per a persones amb discapacitat que promociona l’esport com a hàbit saludable i generador de benestar entre els usuaris de l’STO i SOI (Servei de Teràpia Ocupacional i Servei d’Orientació i Integració), mitjançant la participació en els campionats territorials i de Catalunya organitzats per la Federació ACELL.

L’objectiu del projecte es fomentar beneficis indirectes com el treball en equip, el compromís, l’autonomia personal i social, relacions interpersonals, autoestima, autorealització i activitats de la vida diària i la higiene. L’ajut destinat a aquest projecte és de 3.500 €.

Associació Jove Gitana de Tarragona, pel projecte Gitan@s amb estudis, Gitan@s amb futur (atenció a nens i nenes mentre els seus pares estudien al centre). El plantejament és la realització d’un Pla d’extensió del temps educatiu, on els nens i nenes gitanos que no realitzen activitats extraescolars, puguin participar en activitats de reforç i suport al currículum educatiu. Al mateix temps, els seus pares, mares i familiars estaran estudiant per poder obtenir el graduat escolar. La iniciativa rebrà 1.800€ d’ajut.

Fundación Repsol i el Complex Industrial de Repsol a Tarragona han destinat un total de 15.000€ en concepte d’ajuts. Aquesta quantitat representa un finançament del 40% del cost total de cadascun dels projectes socials seleccionats.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago