El sector del càmping viu en una constant evolució. Si fa 50 anys eren extensions de terreny on posar una caravana o una tenda, ara s’han convertit en autèntics resorts amb totes les comoditats on els visitants poden viure experiències innovadores.
Per continuar amb aquest posicionament, enguany la inversió realitzada que permetrà seguir aportant novetats i millorant els serveis dels 56 càmpings que formen part de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona –Unique Camping Destination- ha estat d’aproximadament uns 20 milions d’euros.
Joan Antón, president de l’associació campista confirma que “aquest any 2018 seguim
invertint per millorar la qualitat, la sostenibilitat i per aportar novetats i experiències als
nostres visitants, en els últims 5 anys ja hem invertit més de 100 milions d’euros”. A més,
afegeix que “tenim molts visitants fidels que se senten als nostres càmpings com si fossin a
casa seva, n’estem molt orgullosos, però això també ens obliga al fet que cada cop que
tornen han de veure novetats i millores, només així aconseguirem que segueixin venint als
càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre”.
Aquesta aposta realitzada pels establiments està donant els seus fruits i és que vuit
càmpings de la província han estat premiats a la llista dels 177 millors càmpings d’Europa,
entre 10.000 establiments, a Espanya només n’hi ha 21 amb aquest reconeixement. A més, el 2017, van tancar amb un rècord de més de 8,7 milions de pernoctacions i un creixement del 4% respecte a l’any anterior. Pel que fa a aquest any, Antón considera que “hem fet una tasca interessant de promoció, tant al mercat nacional, com als Països Baixos i a Bèlgica, mercats claus per al nostre sector, així que creiem que tornarem a tenir un bon any”.
En aquests moments, les reformes als càmpings passen, fonamentalment, per dos fronts: reducció del nombre d’allotjaments -per tenir-ne de més tipologies i de més grans apostant per la qualitat i no per la quantitat i la recerca de noves experiències responent a l’evolució del sector cap al glamping. Així, algunes de les millores realitzades enguany són, per exemple, noves zones tematitzades amb piscines i àrees de lleure o la creació de zones esportives o mini clubs per als més petits de la família.
A més, també s’aprofita per actualitzar les instal·lacions i els serveis oferts com, per exemple, la renovació de recepcions, espais comuns, zones específiques per a les
mascotes, parcs infantils o restaurants. Un dels aspectes en què més estan treballant els
càmpings és en la sostenibilitat mediambiental, ja que molts dels seus visitants tenen aquesta consciència de respecte per la natura i molts establiments es troben davant la costa o en paratges únics al mig de les muntanyes. Per això, es fan continues millores en les canalitzacions i ús de l’aigua, construccions de carrils bici, l’adquisició de vehicles elèctrics o la instal·lació de panells fotovoltaics per donar energia a les instal·lacions.
L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona,
forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona
(FEHT) i representa 56 càmpings presents a tot el territori de la província. Tarragona té
una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que
s’estenen per tot el litoral tarragoní – Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig,
Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats als entorns naturals de l’interior.