Categories: Noticies de Turisme

El sector turístic supera les dades de 2019

85% d’ocupació per Setmana Santa a la  demarcació de Tarragona 

Més de 30.000 esportistes de totes les edats i diverses disciplines esportives han  tornat a consolidar la demarcació de Tarragona com una destinació líder en  turisme esportiu al Mediterrani 

La Setmana Santa del 2023 ha certificat la recuperació del sector turístic a la demarcació de  Tarragona amb un gran protagonisme de l’ambient esportiu i familiar. Berta Cabré, presidenta de la  Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que  representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, afirma que “finalment, calculem  que l’ocupació mitjana en hotels, càmpings i apartaments ha estat al voltant del 85%. Entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua les ocupacions s’han apropat al 95%. Les reserves de darrera hora del mercat  de proximitat han fet possible arribar a aquestes dades”. 

Cabré n’ha fet una valoració positiva i ha destacat que aquestes dades superen lleugerament les de  2019: “enguany teníem més places hoteleres disponibles que l’any 2019 i les ocupacions han estat  similars, per tant, hem tingut més visitants i pernoctacions”. Respecte a aquestes dades positives,  Cabré ha assenyalat que “estem satisfets, aquesta Setmana Santa ens demostra que som una  destinació forta i que els nostres visitants són fidels perquè hi troben tot allò que busquen per passar  les seves vacances. El turisme torna a ser el que era, això vol dir que tornem a ser el sector que fa  de locomotora socioeconòmica de la demarcació”. 

Cabré també s’ha mostrat molt positiva respecte a la recuperació de les competicions esportives aquest any, “l’aposta que hem fet, tant el sector privat com el públic, per transformar-nos en una  destinació de turisme esportiu és un èxit rotund. Gràcies a totes les competicions hem pogut garantir  una Setmana Santa amb una bona ocupació i sense patir per si farà bon temps. Calculem que més de  30.000 esportistes i acompanyants han pernoctat als nostres establiments. El fet d’organitzar tantes  competicions esportives per tota la demarcació fa que ens puguem planificar amb antelació i també  ens ajuda molt a desestacionalitzar”.  

Des d’ara, i fins a l’inici de la temporada estival, la demarcació de Tarragona serà visitada per grups  d’estudiants que fan els tradicionals viatges de fi de curs, sèniors del centre d’Europa, famílies britàniques i irlandeses que viatgen amb els touroperadors que operen a l’Aeroport de Reus i esportistes i acompanyants que participen en moltes competicions i stages que s’organitzen. Durant  els caps de setmana, seran les famílies i els grups d’amics procedents de zones de proximitat els que  s’allotjaran en hotels, càmpings i apartaments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.  

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat sense ànim de lucre que defensa els interessos de l’empresariat turístic de la província de Tarragona.  Actualment, representa el 90% de les places turístiques de la província. 

Dins la FEHT hi ha integrades les principals entitats i associacions privades que conformen el sector  de l’hostaleria, el turisme i les activitats d’oci de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Així doncs,  actualment hi formen part: 

L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 100 hotels membres i 55.000 places  -el 80% del total de places hoteleres a la província-. 

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 54 associats i 66.000  places. 

L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 80  empreses i 24.800 places. 

L’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada amb 11 empreses membres.

PortAventura World és soci com a empresa estratègica a la zona. 

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago